Yeni sezonun son etap hazırlık kampını Kızılcahamam’da sürdüren Zonguldak Kömürspor, 22 Ağustos’ta bitecek kamp dönemini hazırlık maçlarıyla geçirecek. Kamp yapılan Patalya Otel’deki takımların durumlarına göre belli olacak hazırlık maçı takvimine göre 5 hazırlık maçı yapılması planlanıyor.

Hendekspor, Kahta 02 Spor, Iğdır Belediyespor, Diyarbekirspor ve Çorum Futbol Kulübü’yle oynanması düşünülen maçların tarihleri yavaş yavaş belli olmaya başladı. Elmas, ilk hazırlık maçında 13 Ağustos Cuma (yarın) ğünü saat 17.00'de Hendekspor'la karşı karşıya gelecekk. Otele ait tesislerde ikişer gün arayla oynanacak maçlarla birlikte ilk 11’e şekil verilip, oyun sistemi ve taktik plan geliştirilecek.

Bu doğrultuda büyük önem arz eden hazırlık maçları, Zonguldak Kömürspor için lig havasında geçecek. Özellikle taktik anlamda takımı skora taşıyacak oyun futbolculara ezberlettirilecek. Teknik ekibin belirlediği plan dahilinde kendine has bir oyun sistemine sahip olacak Elmas’ın, skor başarısıyla birlikte keyif ve heyecan veren bir takım görüntüsüne kavuşması bekleniyor.

KADRO ŞEKİL ALACAK

Bu doğrultuda nasıl bir ilk 11 oluşturulacağı merak edilen konuların başında geliyor. İç ve dış transferde şuana kadar 19 kişilik temel bir kadro oluşturan Zonguldak Kömürspor’da mevcut oyunculardan Sinan Ören, Hakan Çevik, Rıdvan Bingöl, Emre Kara, Aykut Emre ve Haluk Türkeri geçen sezon takımın 11’inde yer alan as oyunculardı. Biri kaleci, biri stoper, 3’ü orta saha, 1’i forvet olan bu oyuncular, yeni sezonda da kadronun iskeletini oluşturacaklar.

Kırmızı-Lacivertli ekip, dışarıdan şuana kadar Ahmet Arı, Muhammet Çelik, Efe Geçili, Ali Osman Karnapoğlu, Şahin Ali Terzi, Eyüp Akcan, Muhammet Ali Kol, Berat Vardal olmak üzere 8 futbolcu transfer etti. Yeni transferlerden hangilerinin ilk 11’e gireceği konusunda hazırlık maçlarında sergilenecek performanslar belirleyici rol oynayacak.

Takıma yeni katılan futbolculardan Ali Osman, Şahin Ali ve Muhammet teknik direktör Cafer Aydın’ın geçen sezon Pazarspor’dan öğrencileri. Aydın, görevi süresince bu üç futbolcuyu banko oynatmıştı.

TRANSFER DEVAM EDECEK

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor’da transfer dosyası henüz kapanmış değil. Stoper, orta saha ve santrafor bölgeleri için oyuncu arayışı içinde olan kulüp, hafta sonuna kadar söz konusu mevkilere takviye yapmayı planlıyor. Eksik transferlerin takıma katılmasıyla birlikte hem takım içi oyuncu portföyü genişleyecek, hem rekabet artacak, hem de ilk 11’i oluşturacak oyuncu tablosu farklı bir görüntüye kavuşacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi