2. Lig Beyaz grupta Zonguldak Kömürspor ile Kırşehir Belediyespor arasında bugün Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda oynanması gereken 23’üncü hafta maçı, zemindeki kar nedeniyle oynanmadı. Karşılaşma maçın hakemi Süleyman Bahadır tarafından zeminde yapılan kontrollerin ardından ertelendi. Maçın hangi tarihte oynanacağına Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) karar verecek

Grupta 22 puanla alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor, 4 puan önündeki Kırşehir Belediyespor’la bugün saat 13.00’te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşı karşıya gelecekti. 23’üncü hafta maçı için hakemler Süleyman Bahadır, İlke Akman, Hasan Cebeci ve Sabit Selvi ile ev sahibi Zonguldak Kömürspor ve konuk Kırşehir Belediyespor sahaya geldi. Futbolcular sahadaki kar nedeniyle üzerlerini değişmezken, hakem Bahadır ve yardımcı triosu zeminde yaptıkları incelemenin ardından iki takım esame listesini kontrol ederek maçı erteledi.

Maçın ileri bir tarihe ertelendiği duyuruldu

KAR TEMİZLEME ÇALIŞMALARI YETİŞMEDİ

Hafta boyunca yoğun şekilde yağan kar nedeniyle sahada yarım metreyi geçen kar, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Cuma günü sabah saatlerinde büyük bir özveriyle başlatılan temizlik çalışmalarına rağmen temizlenemedi.

İki gün süren çalışmalar kapsamında 30 kişilik ekip sahanın ancak 4’te 1’lik bölümünü kardan arındırabildi. Kar temizleme çalışmaları için Ankara’dan getirilen kar püskürtme makinesi de temizlik için yeterli olmadı. Sonuç itibariyle maça yetiştirilmesi umut edilen zemin, mevcut kar yoğunluğunun fazla olması nedeniyle futbola izin vermedi.

BU ERTELENEN İKİNCİ MAÇ OLDU

Beyaz grupta 23’üncü haftanın diğer karşılaşmalarında bir problem yaşanmadı. Sadece 1922 Konyaspor-Pendikspor maçı, Selçuk Üniversitesi 15 Temmuz Stadı’nda zemindeki kar temizleme çalışmaları nedeniyle 22 dakika geç başladı.

Pazar mesaisinde ertelenen tek maç Zonguldak Kömürspor-Kırşehir Belediyespor maçı oldu. Bu maç Zonguldak Kömürspor’un 3 gün arayla ertelenen ikinci maçı oldu.

Bilindiği üzere grupta 26 Ocak Çarşamba günü oynanması gereken 22’nci hafta maçları, yurt genelinde yağan yoğun kar nedeniyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından ileri bir tarihe ertelenmişti. Erteleme haftasında Zonguldak Kömürspor, deplasmanda Uşakspor’un konuğu olacaktı. Hafta arası maçlarının hangi tarihte oynanacağı henüz açıklanmadı.

MAÇ TAKVİMİ SIKIŞACAK

Ertelenen maçlar üzerine Zonguldak Kömürspor’un maç takvimi ilerleyen haftalarda iyice sıkışacak. Tarihi henüz belli olmamasına rağmen önümüzdeki günlerde hafta arası oynatılması muhtemel olan maçlar nedeniyle kırmızı-lacivertli takım, belli lig aralığında 4’er gün arayla maç yapmak zorunda kalacak.

Kar nedeniyle haftayı maç sessizliğiyle geçiren Zonguldak Kömürspor, 24’üncü hafta maçında 6 Şubat Pazar günü Nazilli Belediyespor’la karşılaşacak.

Zonguldak Kömürspor Basın Sözcüsü Şükrü Öztürk, ertelenen Kırşehir Belediyespor maçının ardından spor medyasına yaptığı açıklamada, “Şehrimiz hafta boyunca son 30 yılın en yoğun kar yağışına maruz kaldı. Perşembe akşamı kesilen kardan sonra Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve Belediye başkanlarımızın destekleriyle zemin temizleme çalışmalarına başladık. Zeminin yeni olması münasebetiyle iş makinesi sokamıyoruz. İnsan gücüyle bugüne dek bu kadarını yapabildik. Hakem zeminde yaptığı kontrollerin ardından bu şartlarda oynanamayacağını belirterek maçı Pazartesi gününe erteledi. Daha sonrasına yapılan toplantıda sahanın Pazartesi gününe yetişip yetişmeyeceği konusu görüşüldü. Gençlik Spor İl Müdürlüğü ve kulübümüz tarafından sahanın insan gücüyle yarına da yetişemeyeceği belirtildi. Bunun üzerine Türkiye Futbol Federasyonu’nu maçı ileri bir tarihe erteledi.” dedi.

İkinci yarıda kalan maçlar şöyle

22.HAFTA: (26 Ocak Çarşamba): Uşakspor (D) (Ertelendi)

23.HAFTA: (30 Ocak Pazar): Kırşehir Belediyespor (E) (Ertelendi)

24.HAFTA: (6 Şubat Pazar): Nazilli Belediyespor (D)

25.HAFTA: (13 Şubat Pazar): Ankara Demirspor (E)

26.HAFTA: (19 Şubat Cumartesi): Eskişehirspor (D)

27. HAFTA: (23 Şubat Çarşamba): Karacabey Belediyespor (E)

28. HAFTA: (27 Şubat Pazar): Şanlıurfaspor (D)

29. HAFTA: (6 Mart Pazar): Kırklarelispor (E)

30.HAFTA: (13 Mart Pazar): Pazarspor (D)

31. HAFTA: (19 Mart Cumartesi): Amed Sportif (E)

32. HAFTA: (23 Mart Çarşamba): BAY

33. HAFTA: (27 Mart Pazar): BAY

34. HAFTA: (3 Nisan Pazar): Bucaspor 1928 (E)

35. HAFTA: (10 Nisan Pazar): 1922 Konyaspor (D)

36. HAFTA: (17 Nisan Pazar): 24 Erzincanspor (E)

37. HAFTA: (24 Nisan Pazar): Tarsus İdmanyurdu (D)

38. HAFTA: (30 Nisan Cumartesi): Isparta 32 Spor (E)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi