Kabus gibi ilk 3 haftanın ardından gelen Kırşehir Belediyespor galibiyeti kırmızı-lacivertli takımda ilaç etkisi yarattı. İki maçlık antrenman programı ve iyi bir taktik stratejiyle yarayı iyileştiren teknik direktör Şenol Demir haftaya damgasını vurdu.

Zonguldak Kömürspor’da uzun aradan sonra yüzler gülüyor. 2. Lig ekibi, 3 maç sonra gelen sezonun ilk galibiyetinin moralini yaşıyor. Değişimin başrol aktörü şüphesiz ki hafta arasında takımın başına geçen Şenol Demir. Zaten Zonguldaklı teknik direktör, 2. Lig Beyaz grupta haftaya damga vuran teknik direktör oldu.

2015-2016 sezonundan bu yana mücadele ettiği 2. Ligde, Akhisarspor, Pendikspor ve Uşakspor yenilgileriyle en kötü sezon başlangıcını yapan Zonguldak Kömürspor, üzerindeki ölü toprağı atarak toparlanma sürecine girdi. Kırşehir Belediyespor deplasmanında oynanan futbol ve alınan iki farklı galibiyet skoru bunun açık ve net göstergesi oldu.

İKİ GÜNLÜK ANTRENMANLA BÜYÜK SORUMLULUK ALDI

Henüz sezonun başında peş peşe alınan yenilgilerle teknik direktör Cafer Aydın’ı göndererek yerinde hamle yapan Zonguldak Kömürspor, hemen peşine Şenol Demir’i takımın başına getirerek yine isabetli bir karar verdi.

Perşembe günü eşofmanları giyerek takımla ilk idmanına çıkan Demir, Cuma mesaisinin ardından Kırşehir Belediyespor sınavına çıktı. Bir-iki futbolcu dışında daha önce birlikte hiç çalışmadığı oyuncu grubuyla sadece iki antrenman yapıp, peşine deplasman maçına çıkmak Zonguldaklı hoca için büyük bir riskti. Hoca istese, futbolcuları ve takımı görme adına Kırşehir Belediyespor maçını tribünden izleyip, görevine bugün itibariyle başlayabilirdi. Fakat risk boyutunu hiç düşünmeden Zonguldaklılık ruhuyla hareket ederek büyük sorumluluk üstlenen tecrübeli hoca, kadro tercihi, oyun planı ve sadece maça konsantre olmuş bir teknik adam profiliyle farkını gösterdi.

Perşembe ve Cuma antrenmanlarında moral çöküntüsü içindeki futbolculara adeta sihirli bir değnekle dokunan Şenol Demir, önce mental ve psikolojik yönden uyguladığı antrenmanlarla zihinlerdeki olumsuz düşüncüleri dağıttı, ardından da futbolculara moral, motivasyon ve özgüven aşıladı.

TAKIM İLK KEZ GOL YEMEDİ

Mental yönden yaşanan iyileşmenin ilk idmanda kendini göstermesi üzerine Demir, ikinci antrenmanda taktik plan üzerinde pratik uygulamalar gerçekleştirdi. Savunma güvenliğini ilk sırada tutarak, önce gol yememeleri gerektiğini futbolcuların kafasına yerleştiren kırmızı-lacivertli hocanın puan ya da puanlara yönelik bu strateji planı Kırşehir’de skora 3 puan olarak yansıdı.

İlk 3 maçta 5 gol yiyen takım, ilk kez bir maçtan gol yemeden ayrıldı. Bununla birlikte rakip kalede biri penaltıdan atılan iki gol, Zonguldak ekibini arzu edilen galibiyete taşıdı.

Kısa süreli çalışma dönemiyle kendisini bir kez daha ispat eden Şenol Demir, ilk maç özelinde camiadan tam not aldı. Futbolcuları hafta boyunca daha iyi tanıma fırsatı bulacak Demir, Kırşehir Belediyespor galibiyetini seri haline getirmek istiyor. İlk maçta ilk galibiyet mutluluğu yaşayan Şenol hoca, 2 Ekim Cumartesi günü saha ve seyircisi önünde Nazilli Belediyespor’u konuk edecek. 

3.5 yıl sonra göreve başladığı Zonguldak Kömürspor’a 3 puanlı başlangıç yapan Şenol Demir, iç sahada en son 4 Şubat 2018 tarihinde 1922 Konyaspor’la 0-0 berabere kalmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi