Zonguldak Kömürspor’da Murat Türkkan’ın durumu belirsizliğini koruyor. Yönetim ve teknik ekip, oyuncunun kampa katılacağı umudu içinde fakat ilk yarıda yaşanan süreç bağların koptuğunu özetler nitelikte.

Devre arası hazırlıkları için Çaycuma’da kampa giren Zonguldak Kömürspor’da beklenmedik gelişme... Sezon başında takıma katılan 37 yaşındaki Murat Türkkan, yarım sezon formasını giydiği lacivert-kırmızılı takımla ayrılma noktasına geldi. Öyle ki tecrübeli futbolcu dün başlayan kampa katılmadı. Bugün için Zonguldak’a gelip takıma katılması beklenen Murat’ın sabah ki idmanda da yer almadığı gözlendi.

Sezon başında Tuzlaspor’dan bir yıllığına transfer edilen Murat Türkkan, ilk yarı boyunca takımın değişilmeziydi. 14 lig maçının 13’ünde ilk 11’de forma giyerek bin 207 dakika süre alan Murat, zaman zaman stoper, zaman zaman da ön libero mevkiinde değerlendirildi. Defansif yönüyle takıma önemli katkılar sağlayan Murat, hücumda da ön planda yer aldı. Uzun boyunun avantajyla özellikle duran toplarda etkili olan Türkkan'ın Uşakspor ve Afyonspor maçlarında 1’er gole katkısı var.

KAFASINDA BİTİRDİ

Böylesi önemli bir futbolcunun ayrılığın eşine gelmesi lacivert-kırmızılı camiada büyük bir şok oluşturdu. Murat'ın, ayrılık kararı olmasında peşinatının büyük bir bölümünü alamamasının etkili olduğu öğrenildi. 

Afyonspor’la oynanan ilk yarının son maçının ardından eşyalarını toplayıp Zonguldak’tan ayrılan tecrübeli ismin geri dönmeyi düşünmediği öğrenildi. Kömürsporlu futbolcunun kampa katılmaması ayrılığa işaret olarak yorumlandı.

AYRILIK ÜZERİNE AYRILIK

Eğer Murat’ın ayrılığı resmiyet kazanırsa Zonguldak Kömürspor’a veda eden futbolcu sayısı 4’e çıkacak. Devre arasıyla birlikte Sinan Uzun, Sezer Taşkolu, Ali Fırat Okur kesin ayrılık yaşarken, alacaklarından dolayı Türkiye Futbol Federasyonu’na başvuran sağ bek Ramazan Işık’la bağlar kopma aşamasına geldi. Kampa katılan fakat durumu belirsiz olan sağ bekin takımdaki geleceği, AŞ Başkanı Hakan Hürfikir’le yapılacak görüşmenin ardından belli olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi