*** Zonguldak Kömürspor’un devre arası hazırlık kampı bugün Çaycuma’da başlayacak. 10 güne yakın sürecek kamp çalışmalarında sabah-akşam yapılacak antrenman uygulamalarıyla ikinci yarıya hazırlanılacak. Lacivert-Kırmızılı ekip, ikinci yarı perdesini 27 Ocak Çarşamba günü sahasında İnegölspor maçıyla açacak.

Beyaz grupta ilk yarıyı 17 puanla 13’üncü basamakta tamamlayan Zonguldak Kömürspor’un ikinci yarıdan beklentileri yüksek. Vasat bir ilk yarı süreci geçiren takım, 27 Ocak’ta başlayıp 8 Mayıs’ta sona erecek ikinci yarıda 20 puanın üzerine çıkıp sezonu 40’lı rakamlarda kapatmak istiyor.

Kadro yapısı yönünden grubun zayıf takımları arasında yer alan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarı öncesi kadrosunu güçlendirme yoluna gidecek. Lacivert-Kırmızılı ekibin zaten başka bir çaresi yok. Takım, 3-4 futbolcunun ayrıldığı ilk yarı kadrosuna hiç takviye yapmadan devam edecek olursa, kendisini düşecek takımlar arasında bulacak. Dolayısıyla sıkıntılı bir ikinci yarı olmaması adına Zonguldak ekibinin eksik mevkilere takviye yapması şart.

GÖZLER YÖNETİMDE

Devre arasına girilmesiyle birlikte teknik sorumlu Barış Şeref, eksik mevkiler için istediği transferleri rapor halinde yönetime sundu. Savunma, orta saha ve forvet hattına 5 transfer isteyen Şeref, bu transferlerin yapılması durumunda ikinci yarıda sıkıntı yaşanmayacağına inanıyor.

Eksiklerin tespit edilmesi üzerine Şeref, bir yandan ikinci yarı hazırlık planlamasını yaparken, diğer yandan da gözü ve kulağını yönetime çevirmiş durumda. Hocanın hazırladığı rapor üzerine söz konusu mevkiler için oyuncu arayışı içine giren yönetim, golcü forveti öncelikli sıraya koyarak temaslara başladı. Forvet sonrası diğer mevkilerin transferleri için arayışlar devam edecek.

İKİNCİ YARI PERFORMANSINI TRANSFERLER BELİRLEYECEK

İlk yarıda maç başına 0,9 puan ortalamasıyla 18 maçta 17 puan elde eden Zonguldak Kömürspor’da ikinci yarı hesapları, ilk yarıyı geçme üzerine yapılıyor. Barış Şeref, istediği transferlerin yapılması halinde takımın ikinci yarıda 20 ve üzerinde puan toplayacağını umut ediyor. Bu rakamlar tutturulursa, Kömürspor sezonu 40’lı rakamlarla düşme korkusu yaşamadan tamamlamış olacak.

Pekala Zonguldak Kömürspor ikinci yarıda kaç puan toplar? İlk yarıya göre daha çetin geçmesi beklenen ikinci yarıda rakip takımların yüzde 90’ı kadrolarını güçlendirmiş şekilde çıkacak. Bu durum takımlar arasındaki güç dengesinin değişmesine neden olacağı gibi ilk yarıdan farklı skorların ortaya çıkmasını sağlayacak. Bu değişimden şüphesiz ki Zonguldak Kömürspor da etkilenecek. Bu etkileşimin skora olumlu mu, yoksa olumsuz mu yansıyacağı 27 Ocak’tan sonra kendisini gösterecek.

İlk yarıda 9 iç saha, 9 deplasman maçına çıkan Zonguldak Kömürspor, sahip olduğu 17 puanın 14’ünü sahasında, 3’ünü deplasmanda sahip oldu. Niğde Anadolu FK (3), Şanlıurfa (3), Hacettepe (3), Çorum FK (3), İnegöl (1), Ergene Velimeşe (1), Sarıyer (1), Erzincan (1) ve Kahramanmaraş (1) maçlarından puan çıkaran Kömürspor’un kaybettiği toplam puan sayısı 37.

İkinci yarıda sahasındaki takımlarda deplasmanda, deplasmandaki takımlarda sahasında karşılaşacak Kömürspor, birbirinden zorlu maçlarda 3 puan mücadelesi verecek. Hesaplar bu maçlarda 20 puan ve üzerine çıkmak.

Lacivert-Kırmızılı takım ikinci yarıyı sahasında İnegölspor maçıyla açacak. İç sahadaki bu maçın ardından 21. haftada Ergene Velimeşespor, 23. haftada Sancaktepe FK, 25. haftada Kahramanmaraşspor, 27. haftada Hekimoğlu Trabzon, Uşakspor, Gümüşhanespor, Manisa FK ve Kocaelispor maçları da iç sahada oynanacak.

Kömürspor deplasmanda ise, Niğde Anadolu FK, Ankara Demirspor, Amed Sportif, Erzincanspor, Şanlıurfaspor, Hacettepespor, Sarıyer, Çorum FK ve Afyonspor’a konuk olacak.

ZONGULDAK KÖMÜRSPOR’UN İKİNCİ YARI TAKVİMİ:

19. HAFTA: 27 Ocak Çarşamba (E)

Zonguldak Kömürspor-İnegölspor

20. HAFTA: 3 Şubat Çarşamba (D)

Niğde Anadolu FK-Zonguldak Kömürspor

21. HAFTA: 7 Şubat Pazar (E)

Zonguldak Kömürspor-Ergene Velimeşespor 

22. HAFTA:14 Şubat Pazar (D)

Ankara Demirspor-Zonguldak Kömürspor

23. HAFTA: 18 Şubat Perşembe (E)

Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK 

24. HAFTA: 24 Şubat Çarşamba (D)

Amed Sportif-Zonguldak Kömürspor

25. HAFTA: 4 Mart Perşembe (E)

Zonguldak Kömürspor-Kahramanmaraşspor

26. HAFTA: 10 Mart Çarşamba (D)

Erzincanspor-Zonguldak Kömürspor

27. HAFTA: 14 Mart Pazar (E)

Zonguldak Kömürspor-Hekimoğlu Trabzon

28. HAFTA: 18 Mart Perşembe (D) 

Şanlıurfaspor-Zonguldak Kömürspor

29. HAFTA: 24 Mart Çarşamba (E)

Zonguldak Kömürspor-Uşakspor

30. HAFTA: 1 Nisan Perşembe (D)

Hacettepespor-Zonguldak Kömürspor

BAY (7 Nisan Çarşamba)

31. HAFTA: 11 Nisan Pazar (E)

Zonguldak Kömürspor-Gümüşhanespor

32. HAFTA: 15 Mart Perşembe (D)

Sarıyer-Zonguldak Kömürspor

33. HAFTA: 22 Nisan Perşembe (E)

Zonguldak Kömürspor-Manisa FK

34. HAFTA: 28 Nisan Çarşamba (D)

Çorum FK-Zonguldak Kömürspor

35. HAFTA: 2 Mayıs Pazar (E)

Zonguldak Kömürspor-Kocaelispor

36. HAFTA: 8 Mayıs Cumartesi (D)

Afyonspor-Zonguldak Kömürspor

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi