Devreyi 17 puanla tehlikeli bölgede tamamlayan Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıya farklı bir takım kimliğiyle çıktı. Devre arası kamp dönemini çok iyi geçirdiği gözlenen takımın dinç ve dinamik yapısı dikkat çekti, ilk yarıda performans seviyesi düşük olan futbolcuların form yakaladığı görüldü.

Zonguldak Kömürspor, ikinci yarının ilk haftasında 2-1 galip geldiği İnegölspor maçındaki görüntüsüyle beğeni topladı. İstenilen futbol oyununun zaman zaman aksamasına rağmen takımın dinç ve dinamik yapısı sahanın her bölümünde dikkat çekti ayrıca bireysel performans seviyesinin yukarıya çıktığı gözlemlendi.

İlk yarıdaki mevcut kadrodan 5’i ilk onbirde oynayan 7 futbolcuyla yollarını ayıran Zonguldak Kömürspor, giden futbolcuların yerlerine takviyelerde bulundu. Lacivert-Kırmızılı takım, yaşanan futbolcu değişikliklerine rağmen ikinci yarıya yine ilk yarıdaki mevcut kadrosuyla çıktı. Kadroya sadece forvet mevkiinde görev alan Haluk Türkeri dahil oldu.

Devre arası işe yaradı, kamp çalışmaları performans artırdı

Kadroda çok fazla oynama yapmamasına rağmen Zonguldak Kömürspor, ikinci yarıya farklı bir takım görüntüsüyle çıktı. İlk yarıda çok fazla verim alınamayan mevcut futbolculardan birçoğunun performansının artması, takım oyunu ve skora olumlu yönde yansıdı.

Takım ve bireysel performans seviyesinin artmasında şüphesiz ki teknik sorumlu Barış Şeref’in Çaycuma’da 10 gün süren kamp döneminde uyguladığı antrenman programı etkili oldu.

Atletik performans ve teknik anlamda farklı antrenman uygulamalarıyla takımın hem fizik-kondisyon seviyesini yukarıya çıkaran, hem de teknik anlamda gelişim göstermesini sağlayan Şeref, tüm bu çalışmaların karşılığını İnegölspor maçında aldı.

İstenilen futbol seviyesine ulaşılamamasına rağmen Zonguldak Kömürspor, bireysel yönden gününde olan isimlerle sonuca gitti. Özellikle kenar oyuncularının performans sergilemesi, geçiş oyunları ve topun üçüncü bölgeye taşınmasında etkili oldu. Çabuk ve süratli iki kenar oyuncusu Ahmet Hakan ve İhsan Furkan’la hızlı alan kat ederek istediği pozisyonları bulan Kömürspor, bunlardan ikisini gole çevirmeyi başardı.

İlk gol, üçüncü bölgede rakibe kurulan baskı sonucu geldi. İhsan Furkan, inatçı mücadelesi sonucu kazandığı topu sıfır noktasına inerek ceza sahasına ortaladı ve kale alanına deplase olan Ahmet Hakan’a tamamlamak kaldı.

Bu ikilinin etkili oyunlarını ikinci yarıda da sürdürmesi, Zonguldak Kömürspor’a pozisyon zemini hazırladı fakat son vuruşlardaki beceriksizlik ve tercih hataları golü getirmedi.

Özellikle Ahmet Hakan’ın yine önde kurduğu baskı sonucu rakipten söküp aldığı topu öne sürüp kaleciyle karşı karşıya kalması fakat bunu golle sonuçlandıramaması Kömürspor’u mutlak golden etti.

Haluk Türkeri’nin yine buna benzer karşı karşıya kaldığı pozisyonda farklı opsiyon alternatifi varken erken şut tercihi net golün kaçmasına sebep oldu.

Sağ kenardan yaptığı bindirmelerle rakibin sol bekine zor anlar yaşatan İhsan Furkan’ın birçok kez içeri kat edip ceza sahası içinde bitirici vuruşu yapamaması Kömürspor’a eksi olarak yazdı.

Bu pozisyonların yanı sıra Zonguldak Kömürspor’un en büyük kozlarından biri yine duran toplardı. Serbest vuruş ve kornerler, skoru artırma adına Zonguldak ekibine pozisyon hazırladı fakat bunlardan sadece bir tanesi golle sonuçlandı. 80’inci dakikada Hüseyin’in ortasında Emre Kara’nın kafa şutu skor üstünlüğünü getirdi.

Genel görüntü itibariyle Zonguldak Kömürspor, İnegölspor maçında skoru bulma adına üretkenlik gösterdi. Durağan bir futbol dışında oyunun her anında farklı opsiyonlar deneyerek gol ya da goller arayan Kömürspor, ilk yarıdan farklı bu görüntüsünü devam ettirdiği sürece galibiyetlerini seri haline dönüştürebilir. Bu da takımın puantaj sıralamasında tehlikeli bölgeden hızla uzaklaşıp rahat bir nefes almasını sağlayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi