Önümüzdeki günlerde sağlanması beklenen birliktelik Zonguldak Kömürspor’un geleceğine yön verecek. Gündem maddelerinin ilk sırasında kulübün ekonomik yapısı, kamp ve konaklama tesisi, antrenman sahası ve altyapı olacak.

2. Ligde sorunlarla dolu bir sezonu geride bırakan Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, 2020-2021 sezonu öncesi işi sıkı tutuyor. Kulüp yönetimi, 5’inci 2. Lig sezonunda bir daha aynı sorunlarla karşı karşıya kalmamak için önümüzdeki günlerde milletvekilleri başta olmak üzere Vali Mustafa Tutulmaz ve Belediye Başkanı Selim Alan’la bir araya gelecek.

Kulüp sorunlarının dile getirileceği görüşmeler tek tek ziyaretten ziyade, tüm herkesin aynı masa etrafında olacağı toplantıda gerçekleştirilecek.

Zonguldak’ın profesyonel futbol ligindeki tek temsilcisi Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ, birçok 2. Lig kulübü gibi önemli sorunlar yaşıyor. Kırmızı-Lacivertli kulüpte, söz konusu sorunlar mali yapı, iç ve dış borçlar, kamp ve konaklama tesisi, antrenman sahası, altyapı konularında ön plana çıkmış durumda.

4 yıldır 2. Ligde mücadele eden ve artık sorunları aşıp 1. Lige çıkmayı hedefleyen kulüp, Eylül ayında başlaması yüksek ihtimal olan 2020-2021 futbol sezonu öncesi sorunların çözümü konusunda şehrin önde gelen isimlerinden destek isteyecek.

Kısa bir süre önce Vali Mustafa Tutulmaz’ı ziyaret eden, Belediye Başkanı Selim Alan’la sürekli istişare içinde olan Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ yönetimi, birlik-beraberlik boyutunu milletvekillerine kadar taşıyacak.

AK Parti milletvekilleriyle her platformda sözlü paylaşılan sorunlar, en yakın zamanda yapılacak olağanüstü toplantıyla bu kez masaya yatırılacak.

Milletvekilleri, Vali Mustafa Tutulmaz, Belediye Başkanı Alan’ın yer alacağı toplantıda, Sportif AŞ yönetimi geniş çaplı brifing verecek. Brifingin gündem maddeleri arasında kulübün mali yapısı, iç ve dış borçlar, kamp ve konaklama tesisi, antrenman sahası, altyapı yer alacak.

Transfer için bütçenin belirlenmesi şart

Sorunlar arasında mali yapı ilk sırada yer alıyor. Vergi ve SSK dışında futbolculara geriye dönük olan borçlar nedeniyle 2020-2021 sezonu bütçesi oluşturamayan kulüp, toplantıda öncelik bu konu üzerinde duracak. İsim hakkı ve reklam sponsorluğuna yoğunlaşan kulüp yönetimi, bir sezona mahsus olmak üzere kulüp isminin önüne sponsor firma ismi almak istiyor. Ayrıca yeni sezonda giyilecek formaların göğüs, kol, sırt ve şort kısmı reklam sponsorluğuna açık tutulacak. Söz konusu bu konular için milletvekilleri, Vali Tutulmaz ve Belediye Başkanı Alan’dan kaynak yardımı istenecek.

Sponsorluk anlaşmalarından gelecek parayla futbolculara borçları ödeyip yeni sezon transfer bütçesini oluşturmak isteyen kulüp, SSK ve vergi borçları için yapılandırma yoluna gidecek.

Mali yapılanmanın yanı sıra kamp ve konaklama tesisi, altyapı ve antrenman sahası konularının da ele alınacağı toplantı, Zonguldak Kömürspor’un yeni sezonda 2. Ligdeki geleceğine ışık tutacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi