Zonguldak Kömürspor, 2. Lig Beyaz grupta Tarsus İdmanyurdu’yla oynayacağı 37’nci hafta maçıyla bu sezon ki 17’nci aynı zamanda son deplasman maçını oynayacak. Ligden düşme gibi bir korkusu olmayan kırmızı-lacivertli takım, Play-Off hattındaki rakibi karşısında istediği 3 puana ulaşarak hem prestijini koruma, hem deplasman başarısını sürdürmek, hem de ilk yarıda 0-0 berabere kaldığı rakibinden rövanşı almak istiyor.

Kırmızı-Lacivertli temsilcimizin bu sezon deplasman karnesi, iç saha karnesine göre daha iyi. Dış sahada iyi bir performans ve puan ortalaması ortaya koyan Zonguldak ekibi, oynadığı 16 dış saha maçından 22 puan getirdi. Temsilcimizin iç sahada 16 maçta topladığı puan ise 16. Dış saha sıralamasında puantajın 4’üncü basamağında yer alan Zonguldak Kömürspor, Pendikspor (37), Isparta 32 Spor (25), Bucaspor 1928’i (23) takip ediyor.

Şenol Demir’in öğrencileri, iç sahada ise puantajın sondan ikinci sırasında yer alıyor. Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda maç başına 1 puan ortalamasıyla oynayan kırmızı-lacivertlilerin puan seviyesi hem rakiplere, hem de geçmiş sezonlara göre oldukça düşük. Normalde 1,5 puan ortalamasının altına düşmemesi gereken maç başına iç saha puanı, bu sezon maalesef hesapların çok altında kaldı.

DEPLASMANDA 8 MAÇTIR YENİLMİYORUZ

Öte yandan Zonguldak Kömürspor, deplasmanda tam 8 maçtır yenilmiyor. En son yenilgisini ligin ilk yarısında 4-1’lik skorla 24 Erzincanspor’dan alan temsilcimiz, bu maçın ardından oynadığı 8 dış saha maçından 3 galibiyet, 5 beraberlikle ayrıldı.

Yenilgisiz geçen 8 maçlık dış saha serisinde Isparta 32 Spor’a 2-1, Uşakspor’u 3-0, 1922 Konyaspor’u 1-0 yenen Zonguldak Kömürspor, Akhisarspor’la 0-0, Nazilli Belediyespor’la 1-1, Eskişehirspor’la 0-0, Şanlıurfaspor’la 1-1, Pazarspor’la 2-2 berabere kaldı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi