2016-2017 sezonundan bu yana 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, bu sezon devre arası itibariyle en kötü 2. Lig dönemini yaşıyor. Lacivert-Kırmızılı takım, devreye ilk kez 20 puanın altında girerken, genel averajda eksi, puan ortalamasında 1’in altında kaldı.

Beyaz grup temsilcisi Zonguldak Kömürspor’un ilk yarı boyunca sergilediği performans ve buna bağlı olarak ortaya çıkan tablo camiada tam anlamıyla hayal kırıklığı oluşturdu.

2016-2017 sezonundan bu yana 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor, 5’inci 2. Lig sezonunda geçmiş sezonları adeta mumla aratır oldu. Kötü diye lanse edilen sezonlarda bile ilk yarı itibariyle 20 puan ve üzerine çıkan Lacivert-Kırmızılı takım, bu sezon ise maalesef 20 puanın altında kaldı. Devreye 17 puanla giren takım, bu yönüyle kendine puantajın alt bölümünde yer buldu. Takımın ilk yarı rakamlarının çok düşük olması, ikinci yarı öncesi endişe verici boyutlara kadar ulaştı.

SADECE 4 GALİBİYET VAR

Sezona Mustafa Dalcı idaresinde başlayan, ardından Barış Şeref’le devam eden Zonguldak Kömürspor ilk yarıda 9’u içeride, 9’u dışarıda 18 maç oynadı. Beyaz grup ekibi bu maçların sadece 4’ünden galibiyet çıkardı. Galibiyetlerin 2’si Dalcı, 2’si Şeref dönemine ait. 4 galibiyetin de iç sahada alınması dikkat çekici.

Lacivert-Kırmızılı ekip ikinci haftada Niğde Anadolu FK (2-1), 9’uncu haftada Şanlıurfaspor (2-0), 11’inci haftada Hacettepespor (4-1) ve 16’ncı haftada Çorum FK (1-0) maçlarında 3 puan sevinci yaşadı. 

5 MAÇTA SKOR EŞİTLİĞİ BOZULMADI

Kömürspor ilk yarı periyodunda 5 maçı berabere bitirdi. İlk hafta İnegölspor’la 0-0 berabere kalan temsilcimiz, 3’üncü hafta Ergene Velimeşe’yle 1-1, 7’nci haftada Erzincanspor’la 0-0, 13’üncü haftada Sarıyer’le 0-0, 14’üncü haftada Kahramanmaraşspor’la 2-2 berabere kalarak hanesine +5 puan dahil etti.

Berabere biten maçların 3’üncü başladığı gibi golsüz biterken, birinde 1, diğerinde 2 gol kaydedildi.

HÜSRANLA BİTEN 9 MAÇ

Zonguldak Kömürspor tam 9 maçtan eli boş ayrıldı. Ligin henüz başında 3 ila 5’inci haftalar arasında peş peşe yenilgiler alan Kömürspor, hızlı düşüş döneminde Ankara Demirspor (2-0),Sancaktepe FK (1-0) ve Amed Sportif’e (1-0) mağlup oldu.

8’inci haftada 3-0’lık Hekimoğlu Trabzon yenilgisiyle 4’üncü yenilgisini alan Kömürspor, 10’uncu haftada Uşakspor’a 3-2, 12’nci haftada Gümüşhane’ye 4-2, 15’inci haftada Manisa FK’ya 4-0, 17’nci haftada Kocaelispor’a 3-1, 18’inci haftada Afyonspor’a 2-1 yenildi.

18 MAÇIN 8’İNDE GOL YOK

Lacivert-Kırmızılı takım oynadığı 18 maçta rakip ağlara 18 gol atarken, kalesinde 28 gol gördü. Takım bu maçların 10’uncu gol atma başarısı gösterdi, 8’inde ise gol suskunluğu yaşadı.

4-1 kazandığı Hacettepe karşısında en gollü maçını oynayan Kömürspor, gol attığı diğer maçların 5’inde 2’şer, 4’ünde 1’er gol üretti. İnegölspor, Ankara Demirspor, Sancaktepe FK, Amed Sportif, Erzincanspor, Hekimoğlu Trabzon, Sarıyer, Manisa FK maçlarında ise gol sessizliği yaşandı.

Kömürspor, gol atmasına rağmen Uşakspor, Gümüşhane, Kocaeli ve Afyonspor maçlarından mağlubiyetle ayrıldı.

Temsilcimiz ayrıca 18 maçın 12’sinde kalesinde gol görürken, 6 maçta gole izin vermedi. Manisa FK ile Gümüşhane’den 4’er gol yiyerek ağır ve farklı yenilgiler alan Zonguldak ekibi, diğer 10 maçın 3’ünde ağlarında 3’er, 3’ünde 2’şer, 4’ünde 1’er gol gördü. Bu rakamlar üzerine Kömürspor, genel averajda devreye -10’la girdi.

SIRALAMADA 13’TEYİZ!

4 galibiyet, 5 beraberlik Zonguldak Kömürspor’a 17 puan kazandırdı. Bu puanların 14’ü iç sahada, 3’ü dış sahada alındı. İç sahada 9 maçta 4 galibiyet, 2 beraberlik, 3 yenilgisi bulunan Kömürspor, deplasmanda hiç galip gelemedi. Dış sahada 3 beraberlik, 6 yenilgi var. Ayrıca iç sahada 10 gol atıp, 7 gol yiyen temsilcimiz +3 averaja sahip.

Deplasmanda ise eksilerdeyiz. Atılan 8 gole karşılık yenilen 21 gol, dışarıda -13 gol averajına kadar düşülmesine neden oldu. Bu rakamlar genel tabloya -10 averaj olarak yansıdı.

MAÇ BAŞINA PUAN ORTALAMASI 1 BİLE DEĞİL!

Maç başına 0,9 puan ortalamasıyla seviyeyi bir hayli aşağıya düşüren Zonguldak Kömürspor’un gol averajında da eksilerde yer alması puantajda kötü bir tablo ortaya çıkarırken, düşük rakamlarla ancak 13’üncülük geldi.

Mevcut puan tablosuna göre düşme potası ile arada sadece 3 takım var. Takımlar arasındaki puan farkının yok denecek kadar az olması endişe verici. Üstüne üstlük Kömürspor’un ardından yer alan takımlardan İnegölspor’un 2, Niğde Anadolu FK’nın 1, Şanlıurfaspor’un 2 maçı covid-19 nedeniyle eksik durumda.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi