Kırmızı-Lacivertliler, son üç deplasman maçında rakip kalede 2’şer gol buldu fakat bu maçların hiçbirinde galip gelemedi. Temsilcimiz son olarak dün erteleme maçında 2-0 öne geçmesine rağmen sahadan 1 puanla ayrıldı.

Zonguldak Kömürspor son haftalarda deplasmanda gol ortalamasını yükseltmesine karşın bir türlü galip gelemiyor. Kırmızı-Lacivertliler, dün de Kahramanmaraş’ta 2-0’ı bulmasına rağmen beraberliğe razı oldu.

Alt sıralardan kurtulma mücadelesi veren Zonguldak Kömürspor’un son üç deplasman maçı bol gollü geçti. İlk haftalarda gol yollarında büyük sıkıntılar yaşayan temsilcimiz, 18 Kasım’da Uşakspor, 9 Aralık’ta Gümüşhanespor ve 19 Aralık’ta Kahramanmaraşspor deplasmanlarında rakip kalede 2’şer gol üretti. Hakan Çevik, Murat Türkkan, İhsan Furkan Deniz, Sinan Uzun (P.A) ve Emre Kara’nın (2) kaydettiği gollerle gol performansını artıran Kömürspor, bu yönüyle dikkatleri üzerine çekse de iş skora gelince maalesef istediği skor ve puanları alamadı.

Beyaz grup ekibi, 2’şer gol bulduğu bu maçlarda Uşakspor’a 3-2, Gümüşhanespor’a 4-2 mağlup olurken, Kahramanmaraşspor’la 2-2 berabere kaldı. Her biri birbirinden zorlu deplasman müsabakalarında toplam 6 gol kaydeden fakat bunun karşılığını sadece 1 puanla alan takımın bu durumu derin bir üzüntüye sebep oldu.

Bir çok takımın deplasmanda gol dahi atamadığı grupta Zonguldak Kömürspor’un hemen her deplasmanda iki golün altına düşmemesi fakat hem bireysel, hem de takım halinde yapılan hatalar nedeniyle attığından çok gol yemesi istenilen sonuçların alınamamasında en büyük etken olarak göze çarpıyor.

Son olarak dün Kahramanmaraş’ta oynanan erteleme maçında ilk 20 dakikalık bölümde 2-0 öne geçilmesine rağmen skorun korunamaması bunun en büyük örneği. Rakibin 35 ve 45+1’inci dakikalarda attığı gollerde takım halinde yaşanan savunma zaafiyeti, Kırmızı-Lacivertli takımı mutlak galibiyetten etti. Dolayısıyla iki farklı üstünken karşılaşmanın berabere bitmesi, Zonguldak Kömürspor’da buruk bir sevince neden oldu.

Son haftalarda gol seviyesinde artış gözlenen takımın, bunu skor tabelasına ve puan hanesine artı yönde yansıtamaması üzerine gözler savunma ve kale üzerine odaklandı. Teknik sorumlu Barış Şeref’in, 23 Aralık Çarşamba günü lider Manisa FK ile deplasmanda oynanacak zorlu maç öncesi futbolcuları bir araya toplayıp bu konu üzerinde durması bekleniyor.

Öte taraftan, Zonguldak Kömürspor son haftalarda kalesini gole kapalı tutmakta zorlanıyor. Kırmızı-Lacivertliler, son 7 lig maçında ağlarından tam 13 gol çıkarırken, sadece 2'sinde kalesini gole kapalı tuttu. Temsilcimizin ligde toplam yediği gol sayısı ise 19.  

Zonguldak Kömürspor’un son 3 deplasman maçı:

Uşakspor-Zonguldak Kömürspor: 3-2

Gümüşhanespor-Zonguldak Kömürspor: 4-2

Kahramanmaraşspor-Zonguldak Kömürspor: 2-2

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi