Zonguldak Kömürspor bu sezon deplasmanda kazanamama gibi kötü bir alışkanlık edindi. Kırmızı-Lacivertliler, bu alışkanlığa Diyarbakır deplasmanında artık bir son vermek istiyor.

Geçen sezon deplasmanda en iyi 6 takım arasında yer alan Zonguldak Kömürspor, bu sezon dış sahada sergilediği başarısız grafik üzerine geçen sezonu aratır oldu. “Deplasman takımı” unvanıyla ev sahibi takımların çekindiği bir takım olarak kapattığı sezonun ardından yine aynı performansı sergilemesi beklenen kırmızı-lacivertli takım, ilk 3 maçlık deplasman periyodunda bu beklentiye cevap veremedi.

Kırmızı grup ekibi, şimdiye dek deplasman sınavlarını Trabzon, Kırklareli ve Van’da verdi. Trabzon’da 3 Eylül’de 1461 Trabzon’a konuk olarak ilk dış saha maçını oynayan Zonguldak Kömürspor, karşılaşmadan 0-0 berabere ayrıldı. İlk deplasman maçı itibariyle iyi gibi görünen 1 puanın devamını 14 Eylül’de Kırklareli’de getirmek isteyen Zonguldak temsilcisi, puantajın alt bölümünde yer alan, üstelik bu maça kadar hiç galibiyeti olmayan rakibine 1-0 mağlup oldu. Bu maçtan 4 gün sonra fazla dinlenme ve antrenman yapma fırsatı bulamadan Türkiye’nin diğer bir ucu Van’a giden Zonguldak Kömürspor, 1-0 öne geçtiği maçtan 3-1 yenik ayrılarak peş peşe ikinci yenilgisini aldı.

Trabzon’da aldığı 1 puanın üzerine, sonraki iki deplasman maçında koyamayan Kırmızı-Lacivertliler, böylelikle 7 önemli puan bırakmış oldu. Zonguldak ekibi, Kırmızı grupta dış saha puantaj sıralamasında 1 puanla 17’nci basamakta yer alıyor.

Dış sahada henüz 3 puan sevinci yaşayamayan Zonguldak Kömürspor, 1 Ekim Cumartesi günü Diyarbakır’da oynayacağı 7’nci hafta maçında bu şansızlığına son vermek istiyor. Zonguldak’taki hazırlıklarını tamamlayan Şenol Demir ve öğrencileri, yarın sabah erken saatlerde Diyarbakır’ın yolunu tutacak. 4 puanla 18’inci sırada yer alan Diyarbekirspor karşılaşması gece oynanacak.

Diyarbekirspor’un sezon başında Türkiye Futbol Federasyonu Maç Planlama Müdürlüğü’ne yaptığı “gece maçı” talebi üzerine saat 19.00’da başlayacak karşılaşma, bu yönüyle bakıldığı Zonguldak Kömürspor’a bu sezon ilkleri yaşatacak.

İÇ SAHADA DIŞ SAHANIN TAM TERSİ

Öte taraftan, dış sahada galibiyet siftahı yapamayan Zonguldak Kömürspor, iç sahada ise tam tersine “yenilmez” bir unvana sahip. Şenol Demir’in ekibi, saha ve seyircisi önünde oynadığı Fethiyespor (4-2), Adıyaman FK (3-0) ve İskenderunspor (2-1) maçlarından 3’er puanla ayrıldı. Galibiyetlerin yanı sıra skorer takım özelliği ortaya koyan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle iç saha sıralamasında lider pozisyonunda yer alıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi