2. Ligde son 6 sezonun en kötü başlangıcını yapan Zonguldak Kömürspor sendromdan kurtulmaya çalışıyor. 3 maçlık kötü başlangıcın ardından teknik direktör Cafer Aydın’la yollarını ayıran kırmızı-lacivertliler, takımın başına Zonguldaklı teknik direktör Şenol Demir’i getirmeye hazırlanıyor. Resmi anlaşma için Demir’in Diyarbakır’daki sözleşme fesih işlemlerini halletmesini bekleyen yönetim, kısa süreli antrenör boşluğunu geçici olarak atletik performans antrenörü Barış Şeref’le doldurdu.

Şeref, kırmızı-lacivertli takımda geçen sezon teknik sorumlu olarak görev yapmış, düşme hattında aldığı takımı ligde tutmayı başarmıştı. Zonguldaklı antrenörün, kesin anlaşma sağlanması halinde Şenol Demir’in ekibinde yer alması kuvvetli ihtimal olarak görülüyor.

TAKIMI HEM HAZIRLAYACAK,

HEM MOTİVE EDECEK

Barış Şeref, kısa süreli olsa da kırmızı-lacivertli takımda önemli bir sorumluluk üstlenecek. Peş peşe yenilgilerin moral bozukluğunu yaşayan futbolcuları hem fiziksel, hem de mental yönden Kırşehir Belediyespor maçına hazırlayacak olan Şeref’e, geçen sezon birlikte çalıştığı takım kaptanları Sinan Ören ile Hakan Çevik yardımcı olacak.

Kaptanlar ve ağabey rolündeki diğer futbolcularla el birliği verip takımı sendrom havasından çıkarmaya çalışacak olan Barış Şeref, dolayısıyla hafta sonuna kadar tüm mesaisini Zonguldak Kömürspor için harcayacak.

Zonguldaklı hoca, Zonguldak Kömürspor’un Pazar günü Uşakspor’a 1-0 mağlup olduğu maçı izlemiş, futbolcular ve takımla ilgili fikir sahibi olmuştu.

Lig ikincisi, iç sahada geçen sezondan bu yana 7 maçtır yenilmiyor

KIRŞEHİR’E DİKKAT!

Öte yandan, Zonguldak Kömürspor’un hafta sonu deplasmanda karşılaşacağı Kırşehir Belediyespor, grubun güçlü takımlarından biri. Sezonun ilk iki haftasında oynadığı maçlarda Pazarspor’u 3-0, Amed Sportif’i 1-0 mağlup ederek 2’de 2’lik galibiyet serisi yakalayan rakip takım, geçen haftayı maç yapmadan BAY geçti.

Zonguldak Kömürspor’la evinde bu sezon ki ikinci maçına çıkacak Kırşehir Belediyespor, kendi saha ve seyircisi önünde geçen sezondan bu yana 7 maçtır hiç yenilmiyor.

Kırşehir Ahi Stadı’nda en son 4 Mart 2021 tarihinde Kırklarelispor’a 3-2 mağlup olan Kırşehir Belediyespor takımı, ardından 14 Mart’ta Pazarspor’u 3-0, 24 Mart’ta Karacabey Belediyespor’u 2-1, 11 Nisanda B. Gözgözlerspor’u 1-0, 22 Nisan’da Elazığspor’u 3-0, 2 Mayıs’ta Serik Belediyespor’u 2-1 yenen yeşil-beyazlı takım, 16 Mayıs’ta Kırklerelispor’la Play-Off mücadelesini 0-0 berabere tamamladı.

Rakip takım, bu sezon ise evindeki ilk maçta Pazarspor’u 3-0 yenerek evindeki yenilmeme serisini sürdürdü.

22 kişilik kadroya sahip Kırşehir Belediyespor’un yaş ortalaması 26. Rakip, galibiyetle geride bıraktığı ilk iki hafta Bekir Demircan, Oğuz Özden, Erbay Eker, Fatih Çiplak, Mehmet Eksik, Tugay Adamcıl, Volkan Kılıç, Can Vural, Hakan Erçelik, Savaş Yorulmaz, Ozan Karabacak ilk 11’iyle mücadele etti.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi