Zonguldak Kömürspor’un kaptanı Hakan Çevik, bu sezon farklı bir takım profili ortaya koyup puantajın üst sıralarını zorlamak istediklerini söyledi.

4’üncü Zonguldak Kömürspor döneminde birinci kaptan olarak sorumluluk alacak olan Hakan Çevik, spor medyasına Bolu kampını değerlendirdi.

1 Ağustos’ta başlayan ikinci etap kampının sonuna geldiklerini, 12 gün süren çalışma periyodunda sabah-akşam yaptıkları antrenman uygulamalarıyla hem bireysel, hem de takım halinde performans seviyesini yukarıya çıkardıklarını dile getiren Kaptan, yorucu ama bir o kadar da güzel ve verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini, kalan bölümde Zonguldak’ta devam edecek çalışmalara aynı ciddiyet ve titizlikle devam edip lige yüzde 100 hazır halde gireceklerini belirtti.

Geçen sezon ki mevcut kadronun korunduğunu, dışarıdan yapılan yeni transferlerle daha da güçlendiklerini vurgulayan Hakan, takımda arkadaşlık ortamının çok iyi olduğunu, uyum konusunun da tamamen çözüldüğüne işaret etti.

Özellikle yeni gelen futbolcuların takıma çabuk adapte olduğunu, bunun da antrenmanlara çok iyi yansıdığına dikkat çeken savunmanın tecrübeli oyuncusu, takım içinde aile ortamını aratmayan bir ortam oluştuğunu aktardı.

KAMPTAN İSTEDİĞİMİZ VERİMİ ALDIK

Zonguldak’taki ilk etap çalışmalarının ardından Bolu’da 1 Ağustos’ta başladıkları ikinci etap kampını da problemsiz bir şekilde tamamladıklarını ifade eden Kaptan, “Kampımız çok iyi ve verimli geçti. Herkes sorumluluğunun bilinciyle özverili bir şekilde çalıştı. Biliyoruz ki burada yapılan çalışmaların karşılığını ligde alacağız. Dolayısıyla tüm futbolcular her antrenman tam performans sergiledi. Bu sırada hazırlık maçlarıyla eksikliklerimizi gördük. Belli bir ritim ve seviye yakaladık. Lige kadar önümüzde 16 günlük süre var. Bu süreyi de çok iyi değerlendirip yüzde 100 performansa ulaşmak istiyoruz.” dedi.

BELLİ BİR RİTMİMİZ VAR, BUNU LİGE KADAR ARTIRACAĞIZ

Çankaya FK, Iğdır FK ve Şanlıurfaspor’la yapılan hazırlık maçlarından 1 galibiyet, 2 beraberlik çıkardıklarını anımsatan Hakan Çevik, yenilmemenin önemine vurgu yaptı.

Kamptaki alışkanlıkların ligde de aynı şekilde devam edeceğini belirten savunmanın beyni, “Hazırlık maçı deyip geçmemek lazım. Burada ne oynanıyorsa, ligde de o oynanacak. Rakiplerimiz çok ciddi rakiplerdi. Kafa kafaya oynadık, hatta zaman zaman üstün olan taraf bizdi. Ayrıca bu maçlarda eksikliklerinizi görüyorsunuz. Bunun yanında yenilmemek de önemli tabii ki. Bu bize moral oluyor. İyi yolda olduğumuzu hissediyoruz, görüyoruz. Özgüvenimiz artıyor, moral kazanıyoruz. Futbolda kazanma alışkanlığı diye bir şey var. Bu önemli bir alışkanlık. İlk 3 maç itibariyle çok iyi oldu. Yenilmemeyi, bunun yanında da kazanmayı alışkanlık haline getirdik. Eksikliklerimiz yok mu, tabii ki de var. Burada amaç bu eksiklikleri görmek ve sonrasında gidermek. Biz de bunu yapıyoruz. Öne çıkan eksikliklerimizi lige kadar tamamlayacağız” diye konuştu.

ÜST SIRALARDA OLMAK İSTİYORUZ

Kaptan, sözlerinin son bölümünde Zonguldak Kömürspor’da 4’üncü sezona girdiğini, artık üst sıralara oynamak istediğinin altını çizdi.

Aşağılara oynayan bir takım görüntüsü vermekten çok sıkıldıklarını, yeni sezonda farklı bir takım kimliğiyle üst sıralarda yer almayı çok istediklerini kaydeden Zonguldak Kömürsporlu tecrübe, “Lige artık bir şey kalmadı. 28 Ağustos’ta ilk maçımız Fethiyespor’la. Sezonun ilk maçının kendi sahamızda olması avantaj. Keşke seyircili olsaydı. Bambaşka bir maç bizi bekliyor olacaktı. Sahamız avantaj olacak. Geçen sezon çok fazla maç kazanamadığımız sahamızda sezona galibiyetle başlamak istiyoruz. Amacımız taraftarımıza güzel bir takım ve futbol izlettirmek. Zonguldak Kömürspor’da 4’üncü sezonum olacak. Aşağılarda olmaktan, düşmemeye oynamaktan sıkıldık. Dolayısıyla yeni sezonda hedefimiz kesinlikle üst sıralar olacak. Bunu yapabilecek kadro potansiyelimiz var. Hedefimizin Play-Off olacağını buradan belirtmek istiyorum. Play-Off statüsü değişti. 6’ncı sıradaki takım da Play-Off’a dahil olacak. Haliyle bu bizim için büyük bir fırsat.” ifadelerinde bulundu.

GOLLERİME DEVAM EDECEĞİM

Kaptan, geçen sezon gollü bir sezon geçirdiği ve yeni sezon öncesi penaltı sorumluluğu aldığının anımsatılması üzerine, “Kendi adıma güzel bir sezondu. Goller attık, takıma katkılar sağladık. Bu yeni sezonda da böyle olacak. Hatta üzerine koyacağımı belirteyim. Gollerime devam edeceğim. Penaltı ayrı bir sorumluluk. Hazırlık maçları prova oluyor. Ligde yakalarsak, gereğini yaparız.” şeklinde ifadeler kullandı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi