Zonguldak Kömürspor Kulübü, yeni başkan ve yönetim kurulunun belirlenmesinin ardından 2022-2023 sezonu için hazırlıklara başladı. Geçen sezon ki mevcut teknik direktör Şenol Demir’le yola devam edecek olan 2. Lig temsilcisi, Cuma gününden itibaren iç ve dış transfere yoğunlaşacak.

5'İ KİRALIK 17 FTUBOLCUNUN SÖZLEŞMESİ SONA ERDİ

Transfere ilk olarak mevcut kadrodan başlayacak Zonguldak Kömürspor’da yönetim, teknik direktör Şenol Demir’in takımda kalmasını istediği futbolculara yeniden sözleşme önerisinde bulunacak. 2021-2022 sezonunu 31 kişilik futbolcu kadrosuyla kapatan Zonguldak Kömürspor’da Sinan Ören (kaleci), Talha Özcan (kaleci), Hakan Çevik (stoper), Selim Şahin (stoper), Emre Kara (sol bek), Aykut Emre Yakut (orta saha), Sefa Aksoy (orta saha), Enes Güler (orta saha), Murathan Buruş (sol orta-kanat), Ercüment Eray Ataklı (sağ orta-kanat), Rıdvan Bingöl (ön libero) ve Yiğit Karaman’ın (santrafor) 1 yıllık mukaveleleri, sağ bek Ertuğrul Şenlikoğlu, stoper Osman Paşa Zorlu, orta saha Yunus Emre Mertoğlu, forvet Embiya Ayyıldız ve ön libero Utku Tan’ın kiralık sözleşmeleri sona erdi.

Şuan 17 futbolcuyla resmi olarak yolları ayrı olan Zonguldak Kömürspor’un kiralık haricindekiler kimlerle yola devam edeceği taraftarın en çok merak ettiği konuların başında geliyor. Bu konuda teknik direktör Şenol Demir’in hazırlayacağı rapor belirleyici rol oynayacak.

SÖZLEŞMESİ DEVAM EDEN FUTBOLCULAR VAR

Bu futbolcular dışında kadroyu oluşturan kaleciler Egemen Yaylı, Seydi Değirmenci, Ali Mert Tuncer, stoperler Ali Osman Karnapoğlu, Alper Aşkın, ön libero Arhan Çakıroğlu, orta saha Hüseyin Yılmaz, sağ kanat Fatih Bektaş, santrafor Tezcan Gökmen, sol bek Oğuzhan Matur, sağ bek Muhammed Ali Kol ve ön libero Emirhan Topçu’nun sözleşmeleri 2022-2023 sezonunda da geçerliliğini koruyacak.

Fenerbahçe’den iki yıllığına kiralık olarak transfer edilen fakat sözleşmesinde özel madde bulunan Eyüp Akcan’ın kırmızı-lacivertli takımda kalıp kalmayacağı henüz belli değil.

Öte yandan, sözleşmeleri devam etse de yeni sezonda düşünülmeyen ya da takımda kalmak istemeyen futbolcu olursa, ya karşılıklı anlaşma yoluyla ya da bonservis ücreti karşılığında serbest kalıp istediği takıma transfer olma hakkı kazanacak.

KALECİ VE FORVET ÖNCELİKLİ SIRADA

İç transfer çalışmalarının ardından dış transfere yönelip 2022-2023 sezonu kadrosunu tamamıyla şekillendirecek Zonguldak Kömürspor’un listesi bir hayli kabarık. Kırmızı-Lacivertli kulüp, dış transferde önceliği kaleci ve forvete verecek. Genç eldiven Egemen’in yanına tecrübeli bir eldiven düşünen Zonguldak Kömürspor, takımı skora taşıyacak forvet konusunda işi bir hayli sıkı tutacak. Maddi imkanlar elverirse, bu mevki için bitirici ve golcü özellikli iki yeni futbolcu alınacak.

Transfer listesinde 2 ve 3. Ligden birçok futbolcu bulunan Zonguldak Kömürspor, ayrıca Süper Lig ve 1. Ligde mücadele eden takımların altyapılarından yetişen 2. Lig düzeyinde oynayabilecek genç futbolcuları kiralama usulüyle kadrosuna katacak. Kırmızı-Lacivertli yönetim, bu yöntemle geçen sezon Giresunspor, Ümraniyespor, MKE Ankaragücü ve Çaykur Rizespor’dan 6 futbolcu almıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi