Zonguldak Kömürspor’da devre arası hazırlık kampı için geri sayım. Serkan Afacan’ın öğrencileri, Pazar günü Antalya’da toplanıp 4Ocak’a kadar sıkı bir kamp dönemi geçirecek. İkinci yarıdan umutlu olan Afacan’ın hedefi; ilk yarı istatistiklerinin üzerine çıkmak.

LACİVERT-Kırmızılı takımın teknik patronu Serkan Afacan, 12 Ocak’ta Manisa FK maçıyla başlayacak ikinci yarıda, ilk yarıdaki istatistiki rakamlarına üzerine çıkacaklarını söyledi.

Antalya’da 22 Aralık’ta başlayacak devre arası kampını bekleyen Afacan, Spor Müdürümüz Hüseyin Ekinci’ye konuştu. 4 Ocak’a kadar sürecek devre arası kampında sıkı bir hazırlık dönemi geçireceklerini kaydeden Kömürsporlu hoca, ikinci yarıya umutlu bakarken, Play-Off için gerekli olan en az 55 puanı yakalamak için çalışacaklarını belirtti.

Kampta ciddi, sıkı ve özverili bir şekilde çalışıp ikinci yarıya en iyi şekilde başlayacaklarını aktaran Lacivert-Kırmızılı hoca, ayrıca hem futbol, hem de skor başarısı yönünden ilk yarıdan daha farklı bir görüntü ve keyif veren bir Zonguldak Kömürspor izlettireceklerini dile getirdi.

17 hafta süren ilk yarıda 6 maç kazandıklarını, 5 maçta da berabere kaldıklarını anımsatan Serkan Afacan, özellikle Yeni Çorumspor, Hacettepespor, Pendikspor, Gümüşhanespor maçlarına dikkat çekti, 3 yenilgi, 1 beraberlik aldıkları bu maçlarda hak etmedikleri halde puanlar kaybettiklerini, farklı durumda şuan en az 30 puana sahip olmaları gerektiğine vurgu yaptı.

İLK YARI İSTATİSTİKLERİNİN ÜZERİNE ÇIKACAĞIZ

İlk yarıda elde ettikleri 23 puanın hedeflenen rakamların altında olduğunu, ikinci yarıda daha fazla çalışıp ve daha az hatayla bu rakamın üzerine çıkmak istediklerini ifade eden Kömürspor’un teknik patronu, “İlk yarıda 17 maçın 6’sını kazandık. Bunların 4’ünü kendi sahamızda, 2’sini deplasmanda elde ettik. Bu hedeflediğimiz rakamların altında bir durum. Galibiyet sayımızın en az 10 olması gerekiyordu. Dönüp puan kaybettiğimiz maçlara bakıyorum; özellikle Yeni Çorumspor, Hacettepespor, Gümüşhanespor ve Pendikspor maçlarında hak etmediğimiz halde kayıplar yaşadık. İkinci yarıda ilk yarı rakamlarının üzerine çıkacağız. Ne kadar çok maç kazanırsak, o kadar iyi olacak. İkinci yarı çok daha fazla puan toplayarak ligi daha iyi bir yerde bitireceğiz. Hedefimiz Zonguldak Kömürspor’u Play-Off yarışının içinde tutmak. Bizim için büyük değeri olan bu formayı ve armayı yukarılara taşımak istiyoruz. Bunu yapacak gücü kendimizde görüyorum. Takımıma, futbolculara ve bu şehre güvenim tam. İlk yarıdan daha fazla destekle ikinci yarıda daha iyi olabiliriz” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi