Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Zonguldak Şubesi, 2. Ligde geçen hafta sonu oynanan Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor maçının ardından konuk takım teknik direktörü ve futbolcu Ergin Keleş’in Zonguldak Kömürspor teknik direktörü aynı zamanda dernek üyesi Şenol Demir’e yaptığı ithamlar üzerine açıklamada bulundu.

Başkan Ahmet Birdal, kırmızı-lacivertli kulüple özdeşleşmiş, eski takım kaptanı aynı zamanda şuan ki mevcut teknik direktör Şenol Demir’e karşı yapılan haksız ve abartılmış yaftaları kabul etmelerinin mümkün olmadığını belirtti.

Ankara Demirspor teknik direktörü ve futbolcunun maçtan sonra medyaya yansıyan açıklamalarının Şenol Demir’i karalama kampanyasından başka bir şey olmadığını dile getiren Ahmet Birdal, itiş-kakıştan öteye gitmeyen olayları abartıp büyüterek kamuoyuna aksettirmenin Türk futbolu ve antrenörlüğüne zarar verdiğini, dolayısıyla antrenörlerin meslektaşları için açıklamada bulunurken çok dikkatli davranmaları gerektiğine vurgu yaptı.

ŞENOL DEMİR'İN TAKIMI FAİR-PLAY VE CENTİLMENLİK DERSİ VERMİŞTİR

Zonguldak TÜFAD Başkanı, Pazar günü oynanan maçtan sonra devam eden gerilimin üzerine üstlendiği misyon gereği yaptığı açıklamada, “Zonguldak Kömürspor-Ankara Demirspor maçının ardından üyemiz olan teknik direktörümüz Şenol Demir hakkında yapılan haksız ve abartılmış açıklamaları kesinlikle kabul etmiyor ve hayretle izliyoruz. Maçın genelinde üstün oynayan ve rakibine pozisyon bile vermeyen Zonguldak Kömürspor, inanılmaz pozisyonlarda rakip oyuncuların sakatlanıp yerde yatmaları esnasında gol yapabilecekleri pozisyonlarda bile topu dışarı atarak sporcu sağlığını golden ve kazanmaktan daha önemli olduğunu ispat etmiştir. İkinci yarı 1-0 yenik düşmesine rağmen rakip 9 numaralı oyuncunun yere yatmasını fark ettiği anda sol kenar oyuncusu Emre Kara’nın topu dışarı atması sahalarımızda ender görülen bir davranıştır. Oyuna devam etse belki beraberlik erken gelecekti. Buna rağmen çıkan kargaşayı büyüterek başka boyuta çekmek ve bu ortamda meydana gelen olayları Şenol hocaya yüklemek, karalama kampanyasından başka bir şey değildir. Bu olayları kamuoyuna böyle aksettirmek Türk futboluna zarar vermekten öteye gitmez” şeklinde ifadelerde bulundu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi