Hafta arası mesaisini kar nedeniyle maç yapmadan geçiren Zonguldak Kömürspor, 24 Şubat’ta oynayacağı Amed Sportif maçına odaklı çalışmalarını sürdürüyor. Kırmızı-Lacivertli takımda eksik futbolcular dikkat çekerken, teknik sorumlu Barış Şeref tüm oyuncuları hazır tutmaya çalışıyor.

Beyaz grupta 18 Şubat Perşembe günü oynanan 24’üncü haftayı kar nedeniyle maç yapmadan geçiren Zonguldak Kömürspor, 24 Şubat Çarşamba günü deplasmanda Amed Sportif’le karşılaşacak.

Kırmızı-Lacivertliler, zorlu 90 dakikanın hazırlıklarına Cumartesi idmanıyla devam etti. Teknik sorumlu Barış Şeref, önemli eksikliklerin olduğu hafta öncesi kadroya son şeklini verirken, puan ya da puanlar getireceğine inandığı taktik plan üzerinde uygulamalı çalışmalar gerçekleştirdi. Takım, 1,5 saat süren çalışmayı kanat ve şut organizasyonlarıyla tamamladı. Futbolcuların sergilediği performans Şeref’i memnun etti.

Kömürsporlu çalıştırıcı, antrenmandaki taktik plan ve anlayışın maça yansıtılması halinde Amed Sportif deplasmanından kesinlikle puanlarla döneceğine inandığını kaydetti.

Şeref: Eksiklerin yerlerine oynayacak futbolcular, en az onlar kadar performans gösterecektir

SAKAT VE POZİTİF FUTBOLCULAR

KADRONUN DEĞİŞİLMEZ İSİMLERİ

Zonguldak Kömürspor’da zorlu karşılaşma öncesi ilk 11’in değişilmez 5 ismi sakatlık ve covid-19 problemi yaşıyor. Stoper Hakan Çevik, sağ bek Serbay Yağız, kenar oyuncusu İhsan Furkan Deniz yaşadıkları sakatlık nedeniyle Amed Sportif maçı kadrosunda olmayacak. Bu 3 futbolcunun yanı sıra koronavirüs PCR test sonuçları pozitif çıkan stoper ve ön libero Berkan Akdeniz ile orta saha Hüseyin Yılmaz, karantina süreçleri devam ettiği için deplasman maçında yer almayacak.

5 önemli eksiğin yokluğunda verim ve sonuç alabileceği en iyi kadroyu oluşturmaya çalışan Barış hoca, ilk 11’i oluşturan dizilişe son şeklini verdi. Şeref, 11’in yanı sıra diğer tüm oyuncuları da hazır tutmaya çalışıyor.

Diyarbakır’dan ne yapıp edip puan çıkarmak isteyen Kırmızı-Lacivertli teknik adam, kulübede oluşturacağı alternatif isimlerle maçın gidişatına göre strateji geliştirip hamlelerde bulunacak.

Genç hoca, eksiklerin fazla olduğu haftada kadroda yer alan tüm oyunculara güveninin tam olduğunun altını çizerken, zorlu deplasmanda forma vereceği futbolcuların eksikleri aratmayacağına inandığını belirtti.

Öte yandan, stoper pozisyonunda görev alan Hakan ile Berkan’ın yokluğunda bu mevkide Muhammet Yeşil ile Enes Subaşı görev alacak. Devre arasında takıma katılan ve geçen hafta Ankara Demirspor deplasmanında savunmada ilk kez bir arada oynayan ikili, Amed Sportif karşısında savunmanın göbeğinde yine önemli sorumluluk üstlenecek. Barış hoca, Fener sahasındaki taktik çalışma esnasında savunma oyuncularıyla özel ilgilenirken, Çarşamba gün ki maçta üst düzey konsantrasyon ve sıfır hatayla oynamalarını istedi.

Zonguldak Kömürspor, Amed Sportif maçı için Pazartesi günü hava yoluyla Diyarbakır’a geçecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi