Son 4 yıldır 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor AŞ’ye talip var. Zonguldak’la bağlantısı olan Katarlı bir işadamının kırmızılı-lacivertli kulübü satın almak için nabız yokladığı öğrenildi.

ZONGULDAK Kömürspor AŞ’ye talip var. 2. Ligde mücadele eden madenci kulübünü, Katarlı bir işadamının satın almak istediği fakat yapılan görüşmede para konusunda anlaşma sağlanamadığı öğrenildi.

1966 yılında kurulan Zonguldakspor’un devamı olarak 2012 yılından bu yana Zonguldak Kömürspor adıyla profesyonel lig mücadelesi veren Zonguldak temsilcisi, hemen her yıl “satıldı, satılacak” haberleriyle gündemde.

Bölgesel Amatör Ligde şampiyon olduğu 2013-14 sezonunda adı sık sık Eren Enerji AŞ’yle anılan 2. Lig ekibi, geçen yıl da ismi açıklanmayan Antalyalı bir işadamı tarafından satın alınmak istendiği haberleriyle gündem olmuştu.

Ciddi anlamda yapılan görüşmelere rağmen satışı bir türlü gerçekleşmeyen kulübe yine bir talip çıktı. İşçi Milli takımı diye adlandırılan 2. Lig temsilcisine, bu kez Katarlı bir işadamının talip olduğu öğrenildi. Kim olduğu henüz bilinmeyen Katarlı’nın, aracılar vasıtasıyla Kömürspor yönetimine teklifte bulunduğu fakat satış rakamı konusunda anlaşma sağlayamadığı kaydedildi.

54 yıllık tarihinde 2007-2008 sezonunda amatör kümeye kadar düşen, 7 yıl yerel düzeyde mücadele ettikten sonra 2013-2014 sezonunda 3. Lige, 2015-16 sezonunda da 2. Lige yükselen madenci takımı, şehri son 4 yıldır 2. Lig düzeyinde temsil ediyor. Sabit geliri olmayan kulüp, biriken borçlar nedeniyle ekonomik yönden büyük kriz yaşıyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi