2. Ligde ilk yarının son iki haftasına giren Zonguldak Kömürspor, devre arası hedefini matematiğe döktü. Şenol Demir yönetimindeki takım, 18 Aralık’ta tamamlanacak devre arası tatiline 33 puanla girmek istiyor. Bu hedef rakamı tutturulursa, hem Şenol Demir, hem Zonguldak Kömürspor 7 yıldır mücadele edilen 2. Ligde bir ilki başarmış olacak. Kırmızı-Lacivertli temsilcimiz, kıyaslama yapıldığında ilk yarılar itibariyle daha önce en fazla 23 puanı gördü.

Geçen hafta deplasmanda Uşakspor’u 3-2 mağlup ederek önemli bir iş çıkaran Zonguldak Kömürspor, bir yandan Balıkesirspor maçı hazırlıklarını sürdürürken, diğer yandan da ince hesaplar yapıyor. İlk yarı hedefini 33 puan olarak belirleyen Kırmızı-Lacivertli takımın bu hedefine ulaşması için önünde kazanması gereken iki maç var. Bunlardan biri 11 Aralık Pazar günü iç sahada oynanacak Balıkesirspor maçı, diğeri de 18 Aralık’ta deplasmandaki Pazarspor maçı. Bu iki maçın 3’er puanla geçilmesi halinde Şenol Demir ve öğrencileri, 33 puan hedefine ulaşmış olacak.

Böylelikle Zonguldak Kömürspor 2013-2014 sezonundan bu yana aralıksız 7 yıldır mücadele ettiği 2. Ligde ilk kez 30 ve üzerinde puana ulaşıp bir ilki başarmış olacak. Ayrıca devre arasına 33 puanla girilmesi, Kırmızı-Lacivertli takıma 15 Ocak 2023 tarihinde başlayacak ikinci yarı öncesi Play-Off yolunda çok büyük avantaj kazandıracak.

Bu hesaplamalar doğrultusunda ilk yarının son iki maçına 3’er puan gözüyle bakan Zonguldak Kömürspor, ilk önce hafta sonu Balıkesirspor’u geçecek. 46 yıl sonra karşılaşacağı rakibine sıkı bir şekilde hazırlanan Zonguldak Kömürspor’da Ercüment Eray Ataklı ile Hacı Ömer Doğru sakatlık problemi yaşıyor. Sakatlıklarla birlikte hafta arasında takımdan ayrılan üç futbolcu üzerinde kadro sayısında düşüş yaşayan Zonguldak ekibi, Balıkesirspor’u kısıtlı kadrosuyla ağırlayacak. Eksik kadroya rağmen son iki haftayı yenilgisiz geride bırakan ideal ilk 11’inden kayıp yaşamayan Zonguldak Kömürspor, alt sıralardan kurtulma hesapları yapan rakibine tamamen galibiyete odaklanmış bir şekilde hazırlanıyor.

Bu sezon iç sahada iyi bir performans ortaya koyan Zonguldak Kömürspor’un Pazar günü en büyük artısı taraftarı olacak. 12’nci adamın gücüyle farklı bir takım kimliğine bürünen Elmas, bu artı yönünü çok iyi değerlendirip istediği 3 puana ulaşmak isteyecek.

Balıkesirspor maçının kazanılması halinde puanını 30’a çıkaracak Zonguldak ekibi, her ne kadar ilk yarı itibariyle 30’lu rakamları yakalamış olsa da bununla yetinmeyip bir sonraki Pazarspor maçında da hanesine +3 yazdırıp 33 puan hedefini 12’den vuracak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi