2. Lig Beyaz grupta 5 haftadır galip gelemeyen Zonguldak Kömürspor gözünü Karacabey Belediyespor’a dikti. Elmas, 23 Şubat Çarşamba günü (yarın) saha ve seyircisi önünde oynayacağı 27’nci hafta maçını kazanıp 3 puan hasretine son vermek istiyor.

Kırmızı-Lacivertli takım, zorlu karşılaşmanın hazırlıklarını Fener sahasında yaptığı taktik çalışmayla noktaladı. Rakibin oyun sistemine göre farklı oyun taktikleriyle hem savunma, hem de hücuma yönelik çalışmalar gerçekleştiren takımda futbolcuların hırsı memnun ediciydi. Taktik uygulamalar sırasında futbolculardan maçtaymış gibi performans sergilemelerini isteyen teknik direktör Şenol Demir, dediklerini harfiyen uygulayan futbolcuları aferin sözleriyle ödüllendirdi.

BİRİ CEZALI, DİĞERİ SAKAT 2 EKSİK VAR

Bu sezon ki 11’inci iç saha mücadelesini verecek olan Zonguldak Kömürspor son 5 maçta hiç galip gelemedi. 4 beraberlik, 1 yenilgiyle geçen bu periyottan sadece 4 puan çıkaran Şenol Demir ve öğrencileri, Karacabey karşısında şeytanın bacağını kırmak istiyor. Kırmızı-Lacivertli takımda hafta arası maçı öncesi 4 sarı kart cezalısı Fatih Bektaş ile sol ayak bileğinde sakatlık problemi yaşayan Muhammed Ali Kol Karacabey Belediyespor’a karşı forma giyemeyecek.

ELDİVENLER YİNE EGEMEN’DE

Bu arada Zonguldak Kömürspor’un Karacabey Belediyespor karşısında kalesini genç eldiven Egemen Yaylı koruyacak. Geçen hafta Eskişehirspor deplasmanında Sinan’ın dizindeki sakatlık nedeniyle son dakika kaleye geçen ve sergilediği performansla beğeni kazanan Egemen, hafta arasında maçında da Elmas’ın kaledeki güvencesi olacak.

KARACABEY’İ TANIYALIM

Öte yandan, rakip Karacabey Belediyespor ikinci yarıdaki çıkışıyla dikkat çekiyor. Haftaya Zonguldak Kömürspor’la puan puana giren Bursa ekibi, 5’inci haftada Amed Sportif’i 2-1 yenerek ligdeki ilk galibiyetini aldı, ardından 7’nci haftada 1928 Bucaspor’u 3-2, 8’inci haftada 1922 Konyaspor’a 4-1 yenerek 2’de 2’lik seri yaptı. Bu seriden sonra üst üstte 4 maç mağlup olan Karacabey ekibi, ilk yarıdaki son iki galibiyetini 12’nci haftada Akhisarspor’u 3-0, 14’üncü haftada Uşakspor’u 1-0 yenerek aldı.

İlk yarıyı 18 puanla 16’ncı sırada tamamlayan Karacabey Belediyespor, devreye Zonguldak Kömürspor’un 5 puan gerisinde girdi.

İKİNCİ YARININ ÇIKIŞTA TAKIMI

Aynı Karacabey Belediyespor ikinci yarıda farklı bir takım görüntüsü ortaya koydu. İlk haftayı 2-1’lik Eskişehirspor yenilgisiyle geride bırakmasına karşın Karacabey, sonrasında Kırklarelispor’u 1-0, Pazarspor’u 5-1, Amed Sportif’i 1-0 mağlup ederek 3’te 3’lük galibiyet serisi yakaladı. 3 maçta 9 puanla ikinci yarının en iyi çıkış yapan takımlarından biri olan Bursa ekibi, puanını 25’e çıkararak düşme potasından kurtuldu. Karacabey, şuan gelinen noktada Zonguldak Kömürspor’la puan puana. Karacabey’in 9 puan topladığı ikinci yarıda Zonguldak Kömürspor ise sadece 4 puan elde etti. Bu istatistiklerle birlikte aradaki 5 puanlık farkı kapatan Karacabey temsilcisi, alt bölümdeki yarışta avantajlı bir konuma geçti.

GENÇ BİR KADROSU VAR

Geçen haftayı maç yapmadan BAY geçen Karacabey Belediyespor’un yaş ortalaması 23. Geniş bir kadroya sahip olan rakip takımın ilk onbirini genelde Veysel Sapan, Enes Kayar, Hakan Arslan, Mevlüt Çelik, Bekir Can Kara, Kaan Yüksel, Arda Yılmaztürk, Sergen Yatağan, Uğur Mustafa Türk, Harun Kavaklıdere ve Devrim Taşkaya oluşturuyor. Zaten 13 Şubat’ta Diyarbakır deplasmanında Amed Sportif’e karşı elde edilen 1-0’lik galibiyet bu kadroyla gelmişti.

EN ÇOK GOL ATAN 4’ÜNCÜ TAKIM

Genel puantaj tablosunda 8 galibiyet, 1 beraberlik, 12 yenilgisi bulunan Karacabey Belediyespor 30 gol atıp 34 gol yedi. Ligin en fazla gol atan 4’üncü takımı olan Bursa ekibi, en fazla gol yiyen takımlar sıralamasında ise 5’inci basamakta yer alıyor.

ÖMER YILDIZ’A DİKKAT

Karacabey’in en golcü oyuncusu 8 gole sahip 26 yaşındaki forvet Ömer Yıldız. 14’ü ilk onbir 15 maçta forma giyen Yıldız, 4-1 kazanılan 1922 Konyaspor maçında attığı 4 golle dikkatleri üzerine çekmişti. Bu maçtaki golle dışında Yıldız, Zonguldak Kömürspor, Tarsus İdmanyurdu, Akhisarspor ve Pendikspor’a 1’er gol kaydetti.

Ömer Yıldız’ı, 4 golle Berk Ali Nizam, 3’er golle Rıdvan Özdemir, Umut Sözen, Uğur Mustafa Türk, 2 golle Enes Karakuş ve 1’er golle Ahmet Eren, Mevlüt Çelik, Bekir Can Kaya, Sergen Yatağan, Harun Kavaklıdere, Devrim Taşkaya ve Berke Özgün izliyor.

Karacabey’de bu sezon 22 maçta forma giyen 24 yaşındaki Arda Yılmaztürk bin 901 dakikayla takımın en istikrarlı futbolcusu. Yılmaztürk’ün ardından 20 maçta bin 672 dakika süre alan 20 yaşındaki Bekir Can Kara, 18 maçta bin 528 dakika forma giyen 24 yaşındaki Ahmet Eren ve 15 maçta bin 344 dakika oynayan 26 yaşındaki kaleci Can Sevinç geliyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi