Yeni sezona dair hazırlıkların hız kazandığı Zonguldak Kömürspor’un çalışma takvimi belli oldu. 2. Lig ekibi, yeni teknik direktör Cafer Aydın’ın sevk ve idaresinde 22 Temmuz Perşembe günü ilk antrenmanını gerçekleştirecek. Aydın, hazırlık çalışmalarını normalde 15 Temmuz’da başlatmayı planlıyordu fakat aynı tarihlerde Kurban Bayramı’nın idrak edilecek olması nedeniyle start tarihi mecburen ötelendi. Bu tarihe kadar yapılacak dış transferlerle oluşturulacak kadro, 21 Temmuz Çarşamba günü kulüp tesislerinde toplanıp Zonguldak’ta yapılacak ilk etap çalışmaları için kampa girecek.

Antrenman sahasının olmaması yine sorun yaratacak

Zonguldak’ta bir hafta sürecek ilk etap hazırlıklarında sabah-akşam olmak üzere çift idman programı uygulanacak. Fakat Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda haftada sadece bir antrenmana izin verilecek olması kırmızı-lacivertli takıma antrenman sahası sıkıntısı yaşatacak.

Kendisine ait antrenman sahası olmayan takım, antrenman uygulamaları için sentetik zeminli Fener sahasını kullanacak. Eğer sentetik zeminde antrenman teknik direktör Cafer Aydın tarafından uygun görülmezse, takım geçmiş sezonlarda olduğu gibi Çaycuma ya da Devrek’te kampa girip ilk etap çalışmalarını tamamlayacak.

Kırmızı-Lacivertli takım, ikinci etap kamp çalışmaları için Bolu veya Kızılcahamam’ı tercih edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi