5 sezondur 2. Ligde mücadele eden Zonguldak Kömürspor en kötü lig sezonunu geçiriyor. Haftalardır galip gelemeyen takım 22’nci haftadan bu yana bir adım öteye gidemedi. Eğer Zonguldak ekibi Kırmızı grupta olmuş olsaydı, mevcut puanıyla düşme potasının içindeydi.

Zonguldak Kömürspor bu sezon hiç tat vermiyor. Haftalardır galip gelemeyen takım 22 puanla 12’nci sıradaki yerinde sayıp duruyor.

19 takımlı Beyaz grupta yer alan Kırmızı-Lacivertli takım, bu sezon beklentilerin çok altında kaldı. Geçmiş sezonlara nazaran hem futbolu, hem aldığı skorlar ve hem de puantajdaki durumu itibariyle en kötü sezonunu yaşayan Zonguldak Kömürspor, bu yönüyle büyük hayal kırıklığı yaşatıyor.

İstikrarı bir türlü yakalayamayan takımın iki maç üst üstte galibiyeti yok. Geride kalan 25 haftada 2’nci hafta Niğde Anadolu FK (2-1), 9’uncu hafta Şanlıurfaspor (2-0), 11’inci hafta Hacettepespor (4-1), 16’ncı hafta Çorum FK (1-0) ve 19’uncu hafta İnegölspor (2-1) galibiyetleri dışında galibiyeti bulunmayan temsilcimiz, diğer maçların 7’sini berabere, 11’ini yenilgiyle sonuçlandırdı. Takım son iki maçı biri Ankara Demirspor, diğeri Amed Sportif olmak üzere üst üstte yenilgilerle kapattı.

SON 4 MAÇTIR GALİBİYETİ YOK

İkinci yarıya İnegölspor galibiyetiyle başlayarak gelecek haftalar için umutları artıran Zonguldak Kömürspor, sonraki süreçte bu galibiyetin devamını getiremedi. Takım yukarıya doğru ivme yakalayacağı yerde futbol performansı ve skor başarısı yönünden düşüş süreci yaşamaya başladı.

21’inci haftada iç sahada alınan Niğde Anadolu FK beraberliğiyle puanını 21’e çıkararak 12’nci sıraya yerleşen Kırmızı-Lacivertli takım, bir sonraki hafta bu kez Ergene Velimeşespor’la berabere kaldı. Bu beraberlik üzerine 22 puana ulaşan fakat sıralamada 12’nci basamaktaki yerini koruyan Zonguldak ekibi için 23, 24 ve 25’inci haftalarda ne puanda, ne de sıralamada değişen hiçbir olmadı.

23’üncü haftada Ankara Demirspor’a 2-1 yenilen takımın 24’üncü haftada Sancaktepe FK ile oynaması gereken maç kar nedeniyle ertelenirken, 25’inci hafta oynanan Amed Sportif maçı 2-0 kaybedildi. Üst üstte yaşanan puan kayıplarına rağmen Zonguldak Kömürspor, puantajda yerini korudu.

ÜSTTEKİLER PUAN FARKINI AÇTI,

ALTTAKİLER KAPATTI

Ligde son 4 maçtır galip gelemeyen, bu periyodu sadece 2 puanla kapatan Zonguldak Kömürspor’un bu düşüşü, puantaj sıralamasında üstteki rakiplerin aradaki puan farkını açmasına, alttaki rakiplerin de kapatmasına neden oldu. 25’inci hafta itibariyle Zonguldak Kömürspor ile bir basamak üstteki Kahramanmaraşspor arasındaki puan farkı 5.

Alttaki takımlar ise, nefesini Kırmızı-Lacivertli takımın ensesinde hissettirir oldu. 13’üncü sıradaki Sancaktepe FK, temsilcimiz ile puan puana durumda olurken, 14’üncü İnegölspor farkı 1’e, 15’inci Ergene Velimeşespor 2’ye kadar düşürdü.

Bu bölümde Sancaktepe FK’nın iki, Zonguldak Kömürspor, Ergene Velimeşespor, Gümüşhanespor, Hacattepespor’un birer maçı eksik. Söz konusu takımlar eksik maçlarda birbirleriyle karşılaşacak. 28 Şubat Pazar günü oynanacak Ergene Velimeşespor-Gümüşhanespor ve Sancaktepe-Hacettepe maçları ile 28 Mart’ta oynanacak Zonguldak Kömürspor-Sancaktepe FK maçı alt bölümde sıralamayı yeniden şekillendirecek.

MAÇ BAŞINA PUAN ORTALAMASI 1 BİLE DEĞİL

22 puana sahip Zonguldak Kömürspor’un maç başına puan ortalaması her geçen hafta aşağıya düşüyor. Takımın şuan maç başına puan ortalaması 0,9.

Düşük puan seviyesine rağmen haftalardır 12’nci basamakta yer alan Kırmızı-Lacivertli takımın tek tesellisi alttaki takımların da kazanamaması. Zonguldak Kömürspor eğer Kırmızı grupta yer almış olsaydı, şuan ki mevcut puanıyla sondan 3’üncü sırada haliyle düşme potasının içinde yer alacaktı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi