İlk yarının sarı fırtınası Ferhat, ikinci yarıda da esmeye devam ediyor. Devreye 12 golle giren Kilimlili golcü, ikinci yarıda sakatlığı nedeniyle fazla süre alamamasına rağmen gol sayısını 19’a çıkardı. Sarı fırtınanın hedefi; şampiyonlukla birlikte gol krallığı tacını takmak.

SÜPER Amatör Lig lideri Kilimli Belediyespor’da müthiş bir lig sezonu geçiren Ferhat Türkoğlu gollerini sıralamaya devam ediyor. Sarı fırtına, deplasmanda Alaplı Belediyespor'la oynanan ve 3-1 kazanılan son lig maçında rakip ağlara 3 gol birden atarak galibiyeti getiren isim oldu.

25 yaşındaki ofansif orta saha oyuncusu, bu sezon Kilimli Belediyespor’da taşıyıcı rol üstleniyor. 4 yıl aradan sonra döndüğü yuvasında kariyerinin zirvesine çıkan sarı-siyahlı futbolcu, sakatlığı nedeniyle birçok maçta az süre almasına rağmen gollerini sıralamaya devam ediyor.

11 hafta süren ilk yarıyı 12 golle tamamlayan Kilimli’nin sarı fırtınası, ikinci yarıda 17’nci hafta itibariyle 19 gole ulaştı. En son Pazar günü deplasmanda Alaplı Belediyespor’la oynanan maçta 3 gol birden atan golcü orta saha, gol krallığındaki iddiasını sürdürdü.

Adalesindeki sakatlık problemine rağmen zorlu karşılaşmada büyük risk alan Ferhat, takım 1-0 yenik durumdayken önce eşitliği sağlayan golü attı, ardından takımını iki farklı üstünlüğe taşıdı. Etkili futbolu ve golleriyle farkını ortaya koyan Sarı-Siyahlı golcü, haftaya damga vuran futbolculardan oldu.

ŞAMPİYONLUK, BÖLGESEL AMATÖR LİG VE

KRALLIK TACI EN BÜYÜK 3 HEDEFİ 

Ligde bitime 5 hafta kala gol krallığında başı çeken Kilimlili futbolcunun bu sezon 3 büyük hedefi var. Süper Amatör Lig şampiyonluğunu ilk sıraya koyan golcünün diğer iki hedefi; Bölgesel Amatör Lig ve gol krallığı tacı.

Gollerini kalan 5 maçta ve play-out finalinde de sürdürüp Sarı-Siyahlı takımı 4 yıl aradan sonra Bölgesel Amatör Lige taşımak isteyen Ferhat, ayrıca 2019-2020 sezonu gol krallığı tacını takıp şampiyonluğu taçlandırmak istiyor.

Bu arada 19 gole sahip futbolcu, bu sayıyı kalan 5 haftada 25’in üzerine çıkarmayı planlıyor. Ferhatlı Kilimli, kalan haftalarda Çates Işıkspor, Ereğli Yenimahallespor, Ereğli Akınspor, Çaydeğirmeni Belediyespor ve Gelikspor’la karşılaşacak.

Ferhat, ilk yarıda bu takımlarla oynanan maçlarda Çates Işıkspor, Akınspor ve Gelikspor’a 2’şer, Yenimahalle ve Çaydeğirmeni’ne 1’er gol atmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

Editör: Haber Merkezi