2. Lig Beyaz grupta mücadele eden Zonguldak Kömürspor ile Eskişehirspor, 10 Ekim Pazar günü oynayacakları 7’nci hafta maçıyla 16.5 yıl aradan sonra karşı karşıya gelecek. İki takım, en son yine 2. Ligde 27 Şubat 2005 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı’nda karşılaşmıştı. Zonguldak Kömürspor, o dönem ligde Zonguldakspor adını taşıyordu.

7 puanla 9’uncu sırada yer alan Eskişehirspor ile 1 puanla son sırada yer alan Eskişehirspor, Pazar günü Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşılaşacak. Türk futbolunun iki köklü kulübü arasındaki 90 dakika mücadelesi 15.00’te başlayacak.

İki takım, bu maçla birlikte tam 16.5 yıl gibi uzun zaman sonra 3 puan mücadelesi verecek. En son 2004-2005 sezonunda 2. Lig B Kategorisi B grubunda birbirlerine rakip olan Zonguldak ile Eskişehir arasında ilk maç 5’inci haftada oynandı. 26 Eylül 2004 tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda Reşat İsmail Gül’ün düdük çaldığı karşılaşma başladığı gibi golsüz berabere sona erdi.

Bu maçın rövanşı 27 Şubat 2005 tarihinde Eskişehir Atatürk Stadı’nda oynandı. Cüneyt Nuhpaşa’nın yönettiği karşılaşma, ev sahibi Eskişehirspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. Es-Es’i galibiyete taşıyan golü, 4’üncü dakikada İshak Topçu kaydetti.

Eskişehirspor, sahasındaki maçta Yusuf Soysal, Kazım Nas, Ali Gürsoy, Zafer Şahin, Levent Gündoğdu, Erkan Gazi Çağır, İshak Topçu, Selçuk Yıldırımkaya, Şükrü Dölek, Kenan Aşkan, Mustafa Sevgi’den oluşan ilk 11’le mücadele ederken, Zonguldak Kömürspor’un kadrosunu Cüneyt Aydoğan, Ferdi Zemzem, Ziya Akçeken, Şenol Demir, Bahadır Açıksöz, Şahin Tüter, Mustafa Göktaş, Serkan Albayrak, Nuri Yılmaz, Ümit Tütünci, Yılmaz Başkan oluşturdu.

Bu arada iki takım arasındaki son buluşma öncesi Eskişehirspor son 5 maçın 4’ünü kazanırken, 1’inde mağlup oldu. Zonguldak Kömürspor ise, son 5 maçı 2 galibiyet, 1 beraberlik, 2 yenilgiyle tamamladı.

32 hafta süren sezon sonu itibariyle ise, Eskişehirspor ligi 59 puanla 5’inci, Zonguldak Kömürspor 42 puanla 9’uncu bitirdi.

O DÖNEM RAKİPTİLER, ŞİMDİ EKİP ARKADAŞI

Yıllar önce oynanan son karşılaşma beraberinde ilginç bir tesadüfü ortaya çıkardı. O dönem birbirlerine rakip olan Zonguldak Kömürsporlu Şenol Demir ile Eskişehirsporlu Kenan Aşkan, şimdi teknik adam olarak Zonguldak Kömürspor’da birlikte görev yapıyor.

KAPTAN SİNAN MEMLEKETİNE KARŞI

Öte yandan, 5 sezondur Zonguldak Kömürspor’un kalesini koruyan Sinan Ören, Pazar günkü maçla birlikte hem memleketi, hem de futbola ilk başladığı kulüp olarak Eskişehirspor’a karşı mücadele verecek. Bu yönüyle bakıldığında Sinan, futbol kariyerinde unutulmaz maçlardan birini oynayacak. Tecrübeli eldiven, haliyle daha şimdiden büyük heyecan içinde.

Eskişehirspor’un altyapısından yetişen Sinan, 2004-2005 sezonu sonunda 18 yaşındayken A takıma yükselmiş, ilk profesyonel lig sezonunda Sefer Hakan Olgun ve Gürkan Ekren’in ardından 3 maçta 270 dakika görev almıştı.

Sinan Ören, sezon başında Eskişehirspor’a transferi gündeme gelmiş, fakat şartlar oluşmadığı için tekrar Zonguldak Kömürspor’la anlaşmaya varmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi