2. Lig Kırmızı grupta ilk iki haftanın yenilgisiz takımı Zonguldak Kömürspor, 10 Eylül Cumartesi (yarın) günü saha ve seyircisi önünde 1 puanla 16’ncı sırada yer alan Adıyaman Futbol Kulübü’nü konuk edecek. Samsun bölgesinden B klasman hakemi Erdem Mertoğlu’nun yöneteceği karşılaşma, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda saat 16.30’da başlayacak.

Uzun yıllar Zonguldakspor ve Adıyamanspor adıyla mücadele eden, sonrasında yaşanan isim değişikliği üzerine Zonguldak Kömürspor ve Adıyaman FK adını alan iki şehir takımı, 3’üncü hafta karşılaşmasıyla birlikte tam 25 yıl aradan sonra birbirine rakip olacak.

Zonguldak ile Adıyaman son olarak 1996-1997 sezonunda yine 2. Ligde mücadele ettikleri dönemde, Türkiye 1. Futbol Ligi’ne yükselme play-off çeyrek final maçında karşılaşmış, bu maçın ardından mücadele ettikleri 2. Lig, 3. Lig ve Bölgesel Amatör Ligde bir daha karşı karşıya gelmedi.

ÇEYREK FİNALİN ÜZERİNDEN 25 YIL GEÇTİ

Kardemir Karabükspor ve Kayserispor’un ardından 1. Lige yükselecek 3’üncü takımın belirleneceği Play-Off’ta, Şekerspor, Bucaspor, Konyaspor, Adanaspor, Kartalspor, Mersin İdmanyurdu ve Adıyamanspor’la tur arayan Zonguldakspor, çekilen çeyrek final kurasında Adıyamanspor’la eşleşti.

30 Mayıs 1997 tarihinde Antalya Atatürk Stadı’nda Metin Tokat’ın düdük çaldığı ve hala hafızalardan silinmeyen karşılaşmada, Zonguldakspor’un ilk 11’ini Abdulkadir Çotala, Şener Çelik, Hasan Şenol, Şenol Demir, Ergin Döner, Hamit Yüksel, Recep Tüzün, Adnan Demirdöven, Murat Bölükbaşı, Tümer Metin ve Doğan Osmanlı oluşturmuş, yedek kadroda yer alan futbolculardan Erkan Aydın 50’nci dakika, Ensar Acar 83’üncü dakika, Taner Ertaş 71’nci dakikada oyuna girmişti.

Antalya’da, 75’inci dakikada Doğan Osmanlı’nın attığı golle 1-0 öne geçen Zonguldakspor, 79’uncu dakikada kalesinde golü görmüş ve normal süre 1-1 berabere bitmişti. Bunun üzerine 15’er dakika üzerinden iki devre halinde oynanan uzatma süresinin 110’uncu dakikasında attığı golle Tümer Metin, Zonguldakspor’a turu getirmişti.

Zonguldakspor’un bu galibiyeti, sarı kart cezalısı futbolcu oynattığı gerekçesiyle Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) tarafından 3-0 hükmen yenilgiye çevrilmiş, netice itibariyle Adıyamanspor tur atlayan takım olmuştu. Sonrasında Şekerspor’la eşleşen Adıyamanspor da yarı final mücadelesinde rakibine 1-0 yenilerek Play-Off’a veda etti. Play-Off’ta şampiyon olan takım ise, Şekerspor ile Adanaspor arasında oynanan ve normal süresi 0-0 biten finali, penaltı atışları sonucu 4-2 kazanan Şekerspor oldu.

Öte yandan, 25 yıl önceki maçta  4 numaralı formasıyla savunmada görev alan Zonguldaksporlu Şenol Demir, çeyrek asır sonra Adıyaman ekibiyle oynanacak maçta bu kez teknik direktör unvanıyla sahaya çıkacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi