***Kadınlar 2. Ligi’ne yükselme niteliği taşıyan Bölgesel Voleybol Ligi’nde grup kurası çekildi. 43 ilden 180 takım 44 farklı grupta toplandı. Türkiye Voleybol Federasyonu, Zonguldak’ı grup merkezleri arasına dahil etti.

Bölgesel Kadınlar Voleybol Ligi’nde 2020-2021 sezonu grupları belli oldu. Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) Ligler Direktörlüğü tarafından çekilen kurada, lige katılım başvurusunda bulunan 180 takım 3, 4 ve 5’erli gruplara ayrıldı. Toplam 44 gruptan oluşan lig, İstanbul, Ankara ve İzmir ile 5 takımlı diğer gruplarda 8 Haziran, 3 ve 4’erli gruplarda ise 10 Haziran’da başlayacak.

ZONGULDAK HAZIR

Tüm grup merkezlerinde 13 Haziran Pazar günü sona erecek grup aşamasının bir ayağı Zonguldak’ın ev sahipliğinde oynanacak.

5 takımın yer aldığı grup, Zonguldak’tan Çaydeğirmeni Belediyespor, Devrek Eğitim Gençlikspor, Kdz. Ereğli Voleybol ile Karabük’ten 1970 Safranbolu Belediyespor ve Anadolu Voleybol takımlarından oluştu. Müsabakalar, Site Spor Salonu'nda 10 Haziran Perşembe günü başlayacak. Grup fikstürü, 9 Haziran Çarşamba günü kulüp temsilcilerinin katılımıyla yapılacak teknik toplantıda Zonguldak Voleybol İl Temsilciliği tarafından çekilecek.

TEK DEVRELİ LİG USULÜ UYGULANACAK

Pandemi nedeniyle yakın il ve bölgelerde toplanan takımlar, tek devreli lig usulüne göre grup birinciliği için mücadele edecek. Müsabakalar sonunda birinci olan takım, final grubuna yükselecek.

Finaller, 20-23 Haziran tarihleri arasında Türkiye Voleybol Federasyonu’nun açıklayacağı tarafsız grup merkezinde oynanacak. 44 takımın yer alacağı final müsabakaları sonunda Kadınlar 2. Voleybol Ligi’ne yükselecek takımlar belli olacak.

Öte yandan, lig müsabakaları sırasında antrenör aynı zamanda sporcu olarak listede yer alamadığı gibi sporcu olarak sahaya çıkamayacak. Ayrıca başantrenör en az 2. kademe, yardımcı antrenörler ise en az 1. kademe antrenör belgesine sahip olmak zorunda üstelik 2020-2021 sezonu vizesini yaptırmış olacak.

Lige katılım hakkı bulunmasına rağmen antrenörü olmayan takımlar maça çıkamayacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi