Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasında oynanacak Zonguldak derbisini Ankaralı hakemler yönetecek. Zorlu 90 dakikada düdük, Bölgesel klasman Hakan Aktaş’ta olacak.

BÖLGESEL Amatör Lig 6’ncı grupta Devrek Belediyespor ile Ereğli Belediyespor arasında oynanacak 90 dakikayı yönetecek hakem triosu açıklandı. Bölgesel Hakem Atama Kurulu, 2 Şubat Pazar günü saat 14.00’te Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak Zonguldak derbisine Ankara bölgesi bölgesel klasman hakemi Hakan Aktaş’ı atadı. Aktaş’ın yardımcılıklarını yine aynı bölgeden bölgesel yardımcı hakemler Volkan Altuntaş ile Türker Özer yapacak. Karşılaşmanın dördüncü hakemi, Ankara bölgesi il hakemi Balkan Ertuğrul.

Başkentli klasman, geleceğin 3. Lig hakemleri arasında gösteriliyor. Merkez Hakem Kurulu, bölgesel klasmanı ara ara 3. Lig maçlarına dördüncü hakem olarak atayarak geleceğe hazırlıyor.

Aktaş, en son 19 Ocak’ta Kozan Spor FK-Karşıyaka arasında oynanan 3. Lig maçına dördüncü olarak çıktı. Bu maçın öncesinde de DSİ Karadenizspor ile Kars 36 Spor arasındaki Bölgesel Amatör Lig müsabakasında düdük çaldı.

Zonguldak derbisi öncesi Devrek Belediyespor 21 puanla 6’ncı, Ereğli Belediyespor 18 puanla 12’nci sırada. İki takım arasında ilk yarıda Ereğli’de oynanan maçı, 2-0’lık skorla Ereğli Belediyespor kazanmıştı.

Ayrıca Bölgesel Amatör Ligde 2017-18 sezonundan bu yana aynı grupta mücadele eden takımlar 6’ncı kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan 5 derbi maçın hepsini 3-0, 3-0, 1-0, 3-1 ve 2-0’lık skorlarla Ereğli Belediyespor kazandı.Haber/Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi