Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta Ereğli Belediyespor ile Kozlu Belediyespor arasında oynanacak Zonguldak derbisine, Samsun bölgesinden 24 yaşındaki genç hakem Berkay Yavuz atandı. Derbi, Yavuz’un meslek kariyerinde 23’üncü Bölgesel Amatör Lig maçı olacak.

5’inci grupta yenilgisiz lider Kozlu Belediyespor ile 4 puan geride yer alan Ereğli Belediyespor arasında 20 Kasım Pazar günü oynanacak derbi maç için geri sayım başladı. Şampiyonluk hedefleyen iki takım da galibiyetten başka bir şey düşünmüyor. Kalite seviyesi yönünden son dönemin en farklı maçı olarak görülen derbiye, her iki takım taraftarı büyük ilgi gösterecek. Bu yönüyle bakıldığında Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı, yine tarihi maçlardan birini yaşayacak. Pazar günkü karşılaşmayı hem Ereğli, hem Kozlu taraftarı olmak üzere 3000’in üzerinde kişinin izlemesi bekleniyor.

SAMSUNLU HAKEM YÖNETECEK

Maçın iki takım açısından önemi, statta oluşacak seyirci ambiyansıyla profesyonel lig müsabakasını aratmayacak Zonguldak derbisini yönetecek hakem belli oldu. Merkez Hakem Kurulu (MHK) bünyesindeki Bölgesel Hakem Atama Kurulu, derbi müsabakasına Samsun bölgesinden genç bölgesel hakem Berkay Yavuz’u atadı.

Yavuz’un, yarı profesyonel lig olarak adlandırılan ligde 22 maçlık deneyimi bulunuyor. Samsunlu klasman, Bölgesel Amatör Ligde son olarak 30 Ekim’de, 3’üncü grupta 1-1 berabere biten Çayelispor-DSİ Karadenizspor maçını yönetti. Merkez Hakem Kurulu, bu maçın ardından Samsunlu bölgeseli, TFF 3. Ligde Kırıkkale Büyük Anadoluspor-Karaman Futbol Kulübü arasında 6 Kasım’da oynanan maça 4’üncü hakem olarak atadı.


YARDIMCILARI SAMSUN İLE ORDU’DAN

Tansiyonu bir hayli yüksek geçecek derbi müsabakasında Yavuz’un yardımcılıklarını, yine Samsun bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Musa Çetindemir ile Ordu bölgesinden bölgesel yardımcı hakem Murat Kaan Taştemel yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi, Samsun bölgesinden bölgesel hakem Teksen Eker.

DEVREK MAÇINA DA SAMSUNLU HAKEM

Gruptaki bir diğer temsilcimiz Devrek Belediyespor’un sahasında Bartınspor’la oynayacağı maça, Samsun bölgesinden bölgesel hakem Yavuz Yasul atandı. Yasul, Bölgesel Amatör Ligde son olarak 6 Kasım’da 1926 Polatlı Belediyespor-Boyabat 1868 maçında düdük çaldı.

Zorlu maçta Samsunlu hakemin yardımcılıklarını Samsun bölgesinden bölgesel yardımcı hakemler Ogün Keleş ile Fatih Yüzbaşı yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi Samsun bölgesinden kadın il hakemi Gönül Kavaklı.

ANKARA DÜELLOSUNA ZONGULDAK TRİOSU ATANDI 

Bölgesel Hakem Atama Kurulu, Zonguldaklı bölgesel klasman hakemi Umut Kılıç ile bölgesel yardımcı hakemler Taner Köse ve İbrahim Kandemir’i, grupta iki Ankara takımı 1926 Polatlı Belediyespor ile Kavaklıderespor arasındaki maça atadı. Kılıç’ın düdük çalacağı maçta, Köse ile Kandemir kenar çizgide görev alacak. İl hakemi Melih Kaya, bu maça dördüncü hakem olarak atandı. Zonguldak triosunun görev alacağı karşılaşma, 20 Kasım Pazar günü saat 14.00’te Polatlı İlçe Stadı’nda oynanacak.

Bölgesel Amatör Lig 5’inci grupta Cumartesi-Pazar günü oynanacak 8’inci hafta maç programı ve hakemler şöyle:

19 KASIM CUMARTESİ

Saat 14.00 Gazi Stadı: Kastamonu Özel İdare-1074 Çankırıspor (Mehmet Kara-Trabzon)

20 KASIM PAZAR

Saat 14.00 Yeniçağa İlçe Stadı: Bolu Yeniçağaspor-Çilimli Belediyespor (Aytaç Çobanoğlu-Edirne)

Saat 14.00 Devrek İlçe Stadı: Devrek Belediyespor-Bartınspor (Yavuz Yasul-Samsun)

Saat 14.00 Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı: Ereğli Belediyespor-Kozlu Belediyespor (Berkay Yavuz-Samsun)

Saat 14.00 Polatlı İlçe Stadı: 1926 Polatlı Belediyespor-Kavaklıderespor (Umut Kılıç-Zonguldak)

Saat 14.00 Dr. Necmettin Şeyhoğlu Stadı (Seyircisiz): Karabük İdmanyurdu-Boyabat 1968 (Cihan Sizer-Samsun)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi