*** Futbol kariyerinde Zonguldak Kömürspor serüvenini noktalayan Yiğit Gökoğlan, yeni sezonda farklı takım forması giyecek. Tecrübeli krampon, ŞAFAK Spor aracılığıyla lacivert-kırmızılı camiaya veda ederken, “Belki de futbolu bırakacaktım. Futbola döndüysem bu Zonguldak Kömürspor sayesinde. Zonguldak’ı unutamam” sözleriyle vefalı bir duruş sergiledi.

Başarı dolu futbol kariyerine bu sezon Zonguldak Kömürspor’la devam eden 31 yaşındaki tecrübe, sözleşme süresinin sona ermesiyle birlikte lacivert-kırmızılı camiaya veda etti. Yeni sezonda Kömürspor’la devam etmeyi düşünmeyen Gökoğlan, yoluna başka renkler altında devam edecek.

Zonguldak Kömürspor defterini kapatan tecrübeli futbolcu, giderayak ŞAFAK Spor’a konuştu. Lacivert-Kırmızılı takımın hayatında önemli bir yere sahip olduğunun altını çizen Gökoğlan, Zonguldak’ı unutmasının söz konusu olmayacağını kaydetti.

“Manevi yönden yeri çok büyük”

Sakatlık sürecinde kendisine kapılarını açan Zonguldak Kömürspor sayesinde futbola geri döndüğünü aktaran tecrübeli isim, “Sakatlığıma rağmen Zonguldak Kömürspor Kulübü bana kapılarını açtı. İlk 8 hafta oynayamadım. Bu sürede hem taraftar, hem kulüp, hem de basın sabretti. Herkes destek oldu, köstek olan bir kişi görmedim. Futbola geri döndüysem, bu Zonguldak Kömürspor sayesinde. O yüzden Zonguldak Kömürspor’un yeri bende her zaman ayrı kalacak. Manevi yönden değeri çok büyük şehir ve kulüp olarak kalacak. Zonguldak’ta güzel insanlar tanıdım. Zonguldak’ı unutamam” dedi.

“İmkanlar kısıtlıydı buna rağmen güzel sezon oldu”

Kulübün içinde bulunduğu imkansızlıklara değinen yılların deneyimi, buna rağmen iyi bir sezon geçirdiklerini aktardı.

Kulüp şartların iyileştirilmesinin şart olduğunun kaydeden tecrübeli kenar oyuncusu, “İmkanlar kısıtlıydı fakat aile havası vardı. Başka bir senaryo olsaydı, o şartlarda güvenimi kaybeder, belki de futbolu bırakırdım. Futbolcuların her zaman fiziken kendisine çok iyi bakması lazım. Zonguldak Kömürspor’da imkanlar çok kısıtlı. Buna rağmen takım halinde elimizden geleni yaptık. Play-Off’u zorladık. İmkanlar biraz iyi olsaydı, bu takım kesinlikle play-off hattının içinde olurdu. Bizler saha içinde elimizden gelenin fazlasını yaptık. Fakat saha dışı olanaksızlıklar bizi çok yıprattı. Buna rağmen herkes sabretti. Şehir sabretti, taraftar sabretti, bizler sabrettik. Saha içinde rakiplere, saha dışında imkansızlıklara göğüs gerdik. Yine de güzel bir sezon geçirdik. Fakat Zonguldak Kömürspor’un yapılanması şart. Kulübün yükü sayılı kişilerin omuzlarına bırakılmış. Bir-iki farklı dinamik çıkıp, yönetici abilerimizin elinden tutmalı” şeklinde konuştu.

Yeni sezonda olmayacağını söyledi

Yiğit Gökoğlan, yeni sezon transfer planlamasına yönelik soruya, “Bu şartlarda devam etmem zor gibi. Fakat hayat bu, ne zaman ne olacağı belli olmaz. Bir bakmışsın yine Zonguldak Kömürspor’dayım”şeklindeki sözleriyle ayrılığa dikkat çekti.

Sakatlığı nedeniyle sezon başında kamp dönemi geçiremeyen dolayısıyla geri dönüşü 8 haftayı bulan Yiğit Gökoğlan, Zonguldak Kömürspor’daki serüvenini 8’i ilk onbir 17 maçla tamamladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi