Süper Ligde bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu garantileyen Trabzonspor, başta Trabzon olmak üzere tüm Türkiye’yi sokağa döktü. Ülkenin dört bir yanında “Şampiyon Trabzonspor” tezahüratları yükseldi. Bordo-Mavililer’in şampiyonluğu, Zonguldak’ta da coşkuyla kutlandı. Kentte yaşayan Trabzonlular ve Trabzonspor taraftarı, 35'inci haftada Antalyaspor’la 2-2 berabere biten maçın ardından gelen şampiyonluk üzerine Soğuksu meydanda toplandı. Ellerinde Trabzonspor bayrağı ve meşalelerle meydanı adeta bir karnaval alanına çeviren bordo-mavili taraftarlar, saatlerce horon tepip coşku dolu anlar yaşadı.

Trabzonsporlu taraftarların şampiyonluk sevincine AK Parti Milletvekili Polat Türkmen ile Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan da eşlik etti. Koyu bir Beşiktaş taraftarı olarak bilinen Başkan Alan, şampiyon Trabzonspor’u ve taraftarı kutladı.

Mutluluğa kurşun sıkma” sloganını hatırlatan Alan, “Sevinmek en doğal hakkınız. Sabaha kadar eğlenin. Bizler de yanınızdayız. Fakat mutluluğa lütfen kurşun sıkmayın. Sizleri canı gönülden tebrik ediyoruz. Bir Trabzon damadı olarak ben de bugün sonuna kadar Trabzonsporluyum” şeklinde ifadelerde bulundu. Başkan Alan, sözlerinin hemen peşine “Bordo-Mavi, Şampiyon Trabzonspor, en büyük Trabzonspor” tezahüratları eşliğinde taraftara 3’lü çektirdi.

Selim Alan'ın konuşmasının ardından Trabzonsporlu taraftarların coşkusu tavan yaptı. İlerleyen saatlerde artan kalabalık, “Oley oley oley oleyyy, Şampiyon Trabzon” sloganlarıyla gecenin sessizliğini bozdu. Bu sırada yapılan havai fişek gösterileri gökyüzünü bordo-mavi renklere boyadı. Kutlamalar devam ettiği sırada şehrin en işlek caddesi Gazipaşa ile üniversite çevresinde araçlar uzun konvoy oluşturdu. 

Bu sırada emniyet güçleri yoğun güvenlik önlemi aldı. Meydana özel araçların girişine izin verilmezken, 112 Acil Servis ekipleri hazır kıta bekledi. Bine yakın kalabalık taraftar topluluğu, saatlerce süren şampiyonluk kutlamalarının ardından mutluluk dolu yüzlerle evlerinin yolunu tuttu. Zonguldak'taki şampiyonluk kutlamaları 7 Mayıs Pazar günü Karadenizli ünlü sanatçı İsmail Türüt'ün vereceği konserle devam edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi