Zonguldak Kömürspor’un sahasında Ankara Demirspor’la oynayacağı 4’üncü hafta maçına İstanbul bölgesinden klasman hakemi Oğuzhan Uğurlu atandı. Uğurlu, Süper Lig AVAR hakemleri arasında yer alıyor.

MERKEZ Hakem Kurulu, 2. Lig Beyaz grupta 4’üncü hafta maçlarında görev yapacak hakem triolarını açıkladı. Kurul, Zonguldak Kömürspor’un 10 Ekim Cumartesi günü sahasında oynayacağı maça, İstanbul bölgesinden klasman hakem Oğuzhan Uğurlu’yu atadı. Uğurlu’nun yardımcılıklarını yine aynı bölgeden klasman yardımcı hakemler Sinan Ertinğü ile Göktuğ Hazar Erel yapacak. Karşılaşmanın 4’üncü hakemi İstanbullu klasman Cihan Ataş.

Oğuzhan Uğurlu, meslek kariyerinde Zonguldak Kömürspor’un maçında 3’üncü kez görev yapacak. Uğurlu, 2 Nisan 2017 tarihinde Zonguldak Kömürspor’un Keçiörengücüspor’la 0-0 berabere kaldığı maçta dördüncü hakem, 2 Şubat 2020 tarihinde Zonguldak Kömürspor’un 3-2 kazandığı İnegölspor maçında orta olarak görev yapmıştı.

7 AY SONRA 2. LİG GÖREVİ

Süper Lig AVAR hakemleri arasında yer alan İstanbullu hakem, 27 Eylül’de Sivasspor-MKE Ankaragücü, 4 Ekim’de Denizlispor-Konyaspor maçlarında AVAR hakemi olarak görev yaptı.

Uğurlu, 2. Ligde ise, en son 18 Mart 2020’de Gümüşhanespor ile Mamak FK arasında oynanan maçta düdük çaldı. Merkez Hakem Kurulu, Oğuzhan Uğurlu’ya bu maçın ardından günümüze kadar 2. Ligde hiç görev vermedi. İstanbullu, bu süreçte Süper Lig ve TFF 1. Lig Play-Off maçında AVAR, 1. Ligde dördüncü, 3. Ligde orta olarak görev aldı.

Uğurlu’nun orta, dördüncü ve AVAR olarak görev aldığı son 10 maçın 4’ünde ev sahibi, 3’ünde konuk takımlar galip gelirken, 3 maç da berabere sonuçlandı.

4’üncü hafta maçlarının tamamı 10 Ekim Cumartesi günü oynanacak

HAKEMLER 8 FARKLI BÖLGEDEN

Beyaz grupta haftanın diğer maçlarında düdük çalacak hakemler de açıklandı. Merkez Hakem Kurulu, Uşak, Trabzon, Şanlıurfa, Gümüşhane, Ankara, Çorum, İstanbul, Manisa ve Zonguldak’ın ev sahipliği yapacağı maçlara 8 farklı bölgeden hakem atadı.

Buna göre; haftanın maçlarında Ankara’dan Özer Özden, Kayseri’den Alim Kandemir, İstanbul’dan Fevzi Erdem Akbaş, Denizli’den Feridun Daldaş, Rize’den Sinan Dereci, Niğde’den Barkın Kara, Malatya’dan Deniz Sercan Akgül, Edirne’den Gökhan Alkayalar düdük çalacak.

Maç programı ve hakemler şöyle:

14.00 Uşak 1 Eylül Stadı: Uşakspor-Amed Sportif (Özer Özden-Ankara)

14.30 Trabzon Ortahisar Yavuz Selim Stadı: Hekimoğlu Trabzon-Anagold 24 Erzincanspor (Alim Kandemir-Kayseri)

14.30 Şanlıurfa GAP Stadı: Şanlıurfaspor-Kahramanmaraşspor (Fevzi Erdem Akbaş-İstanbul)

14.30 Gümüşhane Yenişehir Stadı: Gümüşhanespor-Ergene Velimeşespor (Feridun Daldaş-Denizli)

15.00 Ankara Etimesgut Belediyesi Atatürk Stadı: Hacettepespor-Sancaktepe FK (Sinan Dereci-Rize)

15.00 Çorum Şehir Stadı: Çorum FK-Afjet Afyonspor (Deniz Sercan Akgül-Malatya)

15.30 İstanbul Yusuf Ziya Öniş Stadı: Sarıyer-Niğde Anadolu FK (Barkın Kara-Niğde)

15.30 Mümin Özkasap Spor Tesisleri: Manisa FK-İnegölspor (Gökhan Alkayalar-Edirne)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi