Koronavirüs salgını nedeniyle duran spor yatırımları, kontrollü normal yaşama dönülmesiyle birlikte kaldığı yerden yeniden başlıyor. Gençlik ve Spor Bakanlığı, 2020 yılı spor yatırım projeleri kapsamında Zonguldak’a 40 milyon TL’lik pay aktardı.

ZONGULDAK’ta 2020 yılı spor yatırımları projesi başlıyor. Koronavirüs salgını nedeniyle duraksayan yatırımlar, kontrollü normal yaşama dönülmesiyle birlikte kaldığı yerden yeniden başlayacak.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun, Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Zonguldak’a 40 milyon TL’lik spor yatırımı payı aktarıldığını söyledi. Belirlenen bu rakamla birlikte Zonguldak ve ilçelere, futbol başta olmak üzere birçok spor branşında ihtiyaç duyulan tesislerin yapımı sağlanacak. Tesislerin 2020 yılı sonuna kadar tamamlanması bekleniyor.

Yatırım projeleri arasında yeniden yapım, yenileme ve bakım-onarım gibi çalışmalar olacak. Zonguldak Kömürspor’un maçlarını oynadığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nın doğal çim zemini ile tartan zeminli atletizm pisti yenilenecek ayrıca açık tribünde çökme tehlikesi bulunan istinat duvarı yıkılıp yerine yenisi yapılacak. Bu çalışmalar için 2 milyon 600 TL ödenek çıkarılacak.

Üzülmez’de toprak zeminli olduğu için 2009 yılında futbola kapatılan Gönül Alışır futbol sahası, yeniden amatörlere kazandırılacak. Projede, sentetik zemin, toplam 500 kişi kapasiteli karşılıklı portatif tribün ve idari bina yer alıyor.

Fener, Kozlu ve Alaplı’da amatör futbol müsabakalarının oynadığı sahaların sentetim zeminleri yatırım projeleri sayesinde yenilenecek. Gökçebey’in uzun zamandır ihtiyaç duyduğu futbol sahası, sentetik zemini, tel örgüleri ve tribünüyle yeniden yapılacak.

Yatırımlar, futbolun yanı sıra diğer spor branşlarında da kendini gösterecek. Zonguldak merkez, 4 milyon 300 bin TL bedel tutarında yarı olimpik yüzme havuzu yapılacak. Ayrıca Kozlu, Çaycuma, Devrek ve Gökçebey’e spor salonu, Ereğli’ye yüzme havuzu önemli spor yatırımları olarak dikkat çekiyor.

İşte yakın zamanda ihaleye çıkıp yapımı başlayacak olan projeler:

 *** Karaelmas Kemal Köksal Stadı doğal çim zemin yenileme, istinat duvarı yapımı ve atletizm pisti onarımı

*** Zonguldak merkeze yarı olimpik yüzme havuzu

*** Üzülmez Gönül Alışır sahası zemini, idari bina ve 500 kişi kapasiteli tribün yapımı

*** Fener Sahası sentetik zemin değişimi

*** Kozlu Sahası sentetik zemin değişimi, çevre tel örgüleri ile yürüyüş yolu yenilemesi

*** Kozlu’ya spor salonu yapımı

*** Ereğli’ye yüzme havuzu

*** Alaplı Sahası sentetik zemin değişimi ve spor salonu çatısı onarımı

*** Çaycuma’daki futbol sahalarının tel örgülerinin yenilenmesi

*** Çaycuma İlçe Stadı’nın doğalgaz sistemine dönüşümü

*** Çaycuma’ya spor salonu yapımı

*** Devrek’e 500 kişi kapasiteli spor salonu ile gençlik merkezi yapımı

*** Gökçebey’e futbol sahası, tel örgü ve 500 kişilik tribün yapımı

*** Gökçebey’e spor salonu ve gençlik merkezi yapımı

*** 100 adet basketbol potası

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi