Geçmiş harcamalar, geleceğe yönelik planlamalar her yönüyle masaya yatırıldı. Geleceğe yönelik sağlıklı planlama yapılabilmesi için mevcut borçların yapılandırılıp temizlenmesi gerekiyor. Amaç; sıfır borçla yeni bir yönetim... Böyle bir durumda Vali Tutulmaz da, Belediye Başkanı Alan da her türlü maddi desteği sağlayacak.

Zonguldak Kömürspor’un geleceğine yön verecek ‘Zirveye Yolculuk’ adı altındaki toplantı yapıldı. Vali Mustafa Tutulmaz’ın başkanlık yaptığı toplantıda geçmiş ve geleceğe dair her şey masaya yatırıldı. Özellikle mali yapı ve borçların üzerinde duruldu. Olumlu geçen ilk toplantı, Çarşamba ya da Perşembe günü yine bir araya gelmek kaydıyla sona erdi.

Zonguldak Kömürspor’da hareketli günler başladı. Uzun zamandır yapılmayı bekleyen toplantı, bugün Dedeman Otel’de Vali Mustafa Tutulmaz öncülüğünde gerçekleşti.

Toplantıda, Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Demir Madencilik Yönetim Kurulu üyesi Salih Demir, Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Caner ve Başkan adayı Alaattin Kurnaz yer aldı.

MALİ İSTİKRAR ADINA...

12.00’de başlayan ve “Zirveye Yolculuk” adını taşıyan toplantı iki saat sürdü. Kulübün geleceğini kurtaracak “mali tablo ve istikrar”, “şeffaflık” ve “katılımcılık” olmak üzere üç temel unsurdan oluşan kurtuluş projesi, Vali Tutulmaz’a sunum olarak aktarıldı.

Mali tabloyu kapsayan bölümde geçmişten bu yana artarak devam eden borçlar yer aldı, ayrıca sabit gelir getirecek alternatif kaynaklar üzerinde duruldu. Mali istikrarın korunmasına adına termik santrallere satılan ve kullanılan yerli kömürün tonuna, Zonguldak Kömürspor’a aktarılmak üzere 1,5 TL destek payı konulacak. Bunun yanı sıra maden ve enerji sektörleri, sponsorlar, yönetim kurulu üyeleri, Futbol Federasyonu gelirleri, şehir içi otopark ve hafriyat döküm sahalarından düzenli olarak gelir akışı sağlanacak.

ŞEFFAF YÖNETİM ADINA...

13-14 milyon TL borcu olduğu ileri sürülen Zonguldak Kömürspor’da yeni yönetim kurulu, şeffaf bir yönetim anlayışına sahip olacak. Bu bağlamda Sportif AŞ yerini eski dernek sistemine bırakacak, mali açıdan kulübe girdi ve çıktılar, transfer bütçesi, futbolcular ile teknik ekibe verilen paralar halkın güvenini kazanma adına kamuoyuyla paylaşılacak.

Fakat tüm bu projelerin hayata geçmesi için öncelikle mevcut borçların yapılandırılıp, temizlenmesi gerekiyor. Burada en büyük amaç; sıfır borç ve yeni bir yönetimle temiz bir sayfa açıp Zonguldak Kömürspor’u üst liglere çıkarmak. Borçların kısa sürede temizlenmesi halinde Alaattin Kurnaz başkanlığında oluşturulacak yönetim, şehrin önde gelen isimlerin desteğini de arkasına alarak yola koyulacak.

GÜÇLÜ BİR YÖNETİM ADINA...

Zonguldak Kömürspor Kulübü’nün 23 Haziran, olmazsa 30 Haziran’da yapılması planlanan kongreye kadar 30 kişilik güçlü bir yönetim kurulu oluşturulacak. Yönetim, ‘ben’ düşüncesinden ziyade, “biz’ düşüncesini kapsayan kucaklayıcı bir kimliğe sahip olacak.

Bu doğrultuda yönetim kurulunda Eren Enerji, Çates, Zonguldak, Ereğli, Alaplı, Çaycuma’da faaliyet gösteren Ticaret ve Sanayi Odaları ile Organize Sanayi Bölgeleri, oda ve dernek yöneticileri yer alacak.

Bununla birlikte üyelik sistemi halka açılacak, aylık 500 TL aidat vermek şartıyla üyelere ‘delege üye’ unvanıyla seçme ve seçilme hakkı sağlanacak.

TESİSLEŞME ADINA...

Zonguldak Kömürspor Kulübü yeni oluşumla birlikte tesisleşme ve sportif başarıya da büyük önem verecek. Kulüp ve idari personel binası ile stat projesi tesisleşmenin temelini oluşturacak. Sportif başarı yönünden de, mali tablonun iyileştirilmesinin ardından hedef planlaması önce 1. Lig, sonra Süper Lig’e göre yapılacak.

 HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi