BİRİNCİ Amatör Küme’de 5’inci hafta maçları tamamlandı. Cumartesi-Pazar maçları sonunda Merkez A grubunda ilk yarı sona ererken, takım sayısı fazla olan Merkez B, Ereğli ve Çaycuma’da 6’ncı haftaya girildi.

4 grupta 12 maç oynandı. Yine bol gollü maçlara sahne olan ligde futbolseverler tam 63 gol gördü. Merkez A grubunda Tersanespor’un Ayiçispor’u 5-4 yendiği maç ile Ereğli grubunda Gülüç Belediyespor’un 6-3 kazandığı Gülüç-Kandilli maçı haftanın en skorer maçları oldu. Filyos Ateş-Çaycuma Yaka, Sücüllü-Zonguldak Ereğli ve Saltukova-Nebioğlu Gençlik maçlarında da 6’şar gol kaydedildi. Sadece bu 5 maçta atılan gol sayısı 36'yı buldu.

Bu hafta ligde Gülüç Belediyespor, Üzülmezspor, Tersanespor, Filyos Ateşspor, Merkez Atölyesispor, Saltukovaspor, Kozlu Belediyespor ve Çomranlı Köyüspor galip geldi. Kepez-Bayat, Zonguldak Gençlik-Beycuma Cezaevi, Kayıkçılar Gençlerbirliği-Gökçebey, Sücüllü-Zonguldak Ereğli maçlarında skor eşitliği bozulmadı.

5’inci hafta neticeleri sonunda Merkez A grubunda 12 puanlı Üzülmezspor devreye lider girdi. Merkez B grubunda Kozlu Belediyespor ile Çatalağzı Demirspor 12’şer puanla sıralanırken, averaj farkıyla Kozlu ilk sırada yer alıyor. Yeşil-Beyazlı takım, liderliğin yanı sıra grupta en fazla gol atan ve en az gol yiyen takım unvanına sahip. Erkan Sadıklar ve Gökhan Giden ikilisinin çalıştırdığı takımda, 4 maçta 26 gol üretirken, ağlarından sadece 3 gol çıkardı. Takımın maç başına gol ortalaması 6,5. Burada BAY hakkını kullanan Kozlu, rakibine göre avantajlı konumda. Çatalağzı ekibi 7’nci haftayı BAY geçecek. 

Çaycuma grubunda 13 puana sahip Saltukovaspor ilk sırada yer alırken, Ereğli grubunda liderlik 8 puanlı Balıspor’a ait.

SONUÇLAR

Gülüç Belediyespor-Kandilli Belediyespor:6-3

Polisgücüspor-Üzülmezspor:1-4

Tersanespor-Ayiçispor:5-4

Kepez Çaylıoğluspor-Bayatspor:2-2

Kayıkçılar Gençlerbirliği-Gökçebeyspor:1-1

Filyos Ateşspor-Çaycuma Yakaspor:5-1

Terakkispor-Merkez Atölyesispor:0-3

Zonguldak Gençlikspor-Beycuma Cezaevispor:2-2

Saltukovaspor-Nebioğlu Gençlikspor:5-1

Çatalağzı Demirspor-Kozlu Belediyespor:1-3

Sücüllü Yalıboyuspor-Zonguldak Ereğlispor:3-3

Veliköyüspor-Çomranlı Köyüspor:2-3

Karaelmasspor-Çatalağzı Doğanspor: 3-0 (H)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi