Birinci Amatör Küme Kilimli grubunda şampiyonluk mücadelesi veren Mavi Şimşekspor, yakın takipçisi Cumayanı Gençlikspor’la oynadığı karşılaşmayı 2-1 kazandı.

6 takımlı grupta 8’inci haftanın açılış maçı zirvede 2 puan farkla sıralanan Mavi Şimşekspor ile Cumayanı Gençlikspor arasında oynandı. Çatalağzı Ümit Saka sahasındaki zirve maçında bölgesel hakem Umut Kılıç düdük çaldı.

Şampiyonluk hedefiyle kurulan Mavi Şimşekspor, futbol severlerin büyük ilgi gösterdiği karşılaşmadan 2-1 galip ayrıldı. Ligin ilk yarısında oynanan maçı da yine aynı skorla Mavi Şimşekspor kazanmıştı.

Bu galibiyetle üst üstte 7’nci galibiyetini alan Şimşekler puanını 21’e yükseltti ayrıca rakibiyle aradaki puan farkını 5’e çıkarıp şampiyonluğa göz kırptı.

Kilimli grubu lideri, kalan iki haftada önce Ayiçispor, ardından da Türkalispor’la karşılaşacak. Önümüzdeki hafta Ayiçispor’la oynanacak maçta alınacak bir beraberlik bile son hafta öncesi Mavi Şimşekspor’a şampiyonluğa getirecek.

Bu sezon farklı bir lig statüsünün uygulandığı Birinci Amatör Küme’de, Süper Amatör Lige terfiler gruplara göre değişiyor. Kilimli grubunda 6 takım olduğu için birinci olan takım direkt olarak Süper Amatör Lige yükselecek, ikişerli gruplara ayrılan Merkez, Ereğli ve Çaycuma’da ise grup aşamasının ardından Play-Off başlayacak. Play-Off’u birinci bitiren 3 grup birincisi Süper Amatör Lige terfi edecek.

7 MAÇTIR YENİLMİYORLAR

Öte yandan, bu sezon oluşturduğu kadroyla hedefi Süper Amatör Lig olarak belirleyen Mavi Şimşekspor tam 7 maçtır puan kaybetmiyor. Sezonun ilk ve tek yenilgisini ilk hafta 4-2’lik skorla Karadonspor’dan alan Şimşekler, ardından Göbü Gençlikspor’u 6-1 / 5-1, Cumayanı Gençlikspor’u 2-1 / 2-1, Ayiçispor’u 3-2, Türkalispor’u 5-1, Karadonspor’u 2-0 mağlup ederek 7’de 7’lik galibiyet serisi yakaladı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi