18’inci haftaya Çaycuma, Çatalağzı, Kilimli ve Kozlu sahaları ev sahipliği yapacak. Maçların başlama saati 14.00 ve 14.30 olarak belirlendi.

SÜPER Amatör Ligde sona doğru yaklaşıldıkça heyecan artıyor. Şampiyon takımın Bölgesel Amatör Lige terfi maçı oynamaya hak kazanacağı ligde, son 3 sırada yer alan takımlar küme düşecek.

Zirvede haftalardır aynı tablo. 44 puanla ilk sırada yer alan Kilimli Belediyespor 5 puan farkla ilerliyor. Kilimli’nin ardından 39 puanla Gelikspor, 36 puanla Alaplı Belediyespor sıralanıyor. Lider ile takipçileri arasındaki bu fark, haliyle şampiyonluk yarışındaki heyecanın seviyesini düşürdü.

Asıl heyecan düşme potasında. Devre arası transfer döneminde yapılan transferlerle kadrolarını güçlendiren takımlar, puantajın bu bölümünde dengeleri değiştirdi. İlk yarı itibariyle küme düşer denilen takımlar yaptıkları çıkışla tehlikeli bölgeden uzaklaştı.

3 takımın küme düşeceği ligde Akınspor 10 puanla son sırada, Muslu Belediyespor 11 puanla 11’inci sırada, İhsaniyespor 15 puanla 10’uncu sırada yer alıyor. Geçen hafta Akınspor ile İhsaniyespor arasında oynanan fakat 88’inci dakikada çıkan olaylar nedeniyle tatil edilen maçla ilgili dosya karar aşamasında olduğu için bu iki takımın son durumu karar sonrası puantaja yansıyacak.

Söz konusu bu 3 takımın yanı sıra 17 puanlı Çates Işıkspor tehlikeyi yakından hissediyor. 22 puanla sıralanan Çaydeğirmeni Belediyespor, Çaycumaspor ve İstasyon Gemicilerspor, her ne kadar arada 5 puan fark olsa da adeta ateşle oynuyor.

Bu arada 18’inci haftada görev yapacak hakemler açıklandı. Bu haftaki maçlarda Taner Köse, Ferdi Tatoğlu, Volkan Aydın, Emre Kunduracı, Ulaş Koçak ve Emre Yılmaz düdük çalacak.

7 MART CUMARTESİ

Saat 14.30 Çaycuma sentetik: Perşembe Belediyespor-Alaplı Belediyespor (Taner Köse, Emre Yılmaz, Emre Alagöz)

Saat 14.00 Çaycuma İlçe Stadı: İstasyon Gemicilerspor-Akınspor (Ferdi Tatoğlu, Deniz Kardaş, Eyüp Kağan İğde)

Saat 14.00 Çatalağzı Ümit Saka sahası: Muslu Belediyespor-Yenimahallespor (Volkan Aydın, Ayhan Uğurlu, Özgür Cem Taşdemir)

8 MART PAZAR

Saat 14.30 Çaycuma İlçe Stadı: Çaycumaspor-Gelikspor (Emre Kunduracı, Hakan Aydın, Serkan Köse)

Saat 14.00 Kozlu sahası: İhsaniyespor-Çaydeğirmeni Belediyespor (Ulaş Koçak, Erdinç Yaman, Ayhan Uğurlu)

Saat 14.30 Kilimli Ahmet Şerifoğlu Stadı: Kilimli Belediyespor-Çates Işıkspor (Emre Yılmaz, Eren Ferhat Çelik, Volkan Aydın)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi