Zonguldak Kömürspor 6’ncı 2. Lig sezonuna hiç iyi başlamadı. Gecen sezonun golcü futbolcusu Haluk Türkeri’nin gönderiliş biçimi, teknik direktör Cafer Aydın’ın geçen sezondan cezalı olması ve üst üstte alınan 3 yenilgiyle kaos dolu günler yaşayan 2. Lig ekibi, kötü gidişat üzerine daha 3’üncü haftada teknik direktör değişikliğine gitmek zorunda kaldı.

Sıkıntılı bir süreçten geçen Zonguldak Kömürspor, bu hafta içinde anlaşacağı yeni teknik direktör yönetiminde düzlüğe çıkmaya çalışacak. Fakat yeni teknik direktörün işi de pek kolay olmayacak. Çünkü takımı ve futbolcuları tanıma sürecinde Kırşehir Belediyespor, Nazilli Belediyespor, Ankara Demirspor ve Eskişehirspor’la zorlu maçlar oynanacak.

Zaten 3’te 0’la puansız olan takım, 4 maçlık bu periyotta yaşayacağı her kayıpla hepten dibe çöküş yaşayacak. Dolayısıyla bundan sonraki süreçte teknik direktör kadar futbolculara da büyük iş düşecek. Özellikle takım kaptanları ve ağabey rolündeki diğer futbolcuların takım içinde alacakları sorumluluk, kırmızı-lacivertli ekibin toparlanmasına ve kaybolan özgüvenin yeniden kazanılmasında etkili olacak. Aksi takdirde gençlerin çoğunlukta olduğu takımın, içinde bulunduğu moral çöküntüsü ve yaşadığı sendromla toparlanması çok zor olacak.

Tablo hiç iyi değil

Öte taraftan, 2. Lig Beyaz grupta 3’üncü hafta sonunda oluşan puan tablosu Zonguldak Kömürspor camiasında tam bir hayal kırıklığı oluşturdu. Geçen sezondan daha iyi bir kadro oluşturan kırmızı-lacivertli takım üst sıralarda olması gerekirken, maalesef puansız 3 takım arasında yer alıyor. Zonguldak Kömürspor, puantaj sıralamasında şuan Karacabey Belediyespor ve 24 Erzincanspor’la düşme hattını oluşturan 3 takımdan biri.

3 maçta 2 gol atıp, 5 gol yiyen Zonguldak Kömürspor -3 gol averajına sahip. 18 takımlı grupta 17’nci basamağı oluşturan temsilcimiz, 6 sezondur mücadele ettiği ligde ilk kez böylesi bir durumda karşı karşıya kaldı.

Zonguldak Kömürspor’un dibe çöküş yaşadığı 3’üncü hafta sonunda grubun liderliğini Şanlıurfaspor ele almış durumda. 2 galibiyet, 1 beraberlikle 7 puan toplayan lideri, 6’şar puanla Kırşehir Belediyespor, Amed Sportif, Nazilli Belediyespor, Pendikspor ve Akhisarspor takip ediyor. Bu takımlardan Kırşehir ile Pendik BAY geçerken, diğerleri henüz BAY hakkını kullanmadı.

7 ve 6’şar puanla ilk 6’yı oluşturan takımları, 5 puanla Isparta 32 Spor, 4’er puanla 1928 Bucaspor ve Tarsus İdmanyurdu izliyor.

İlk 10’un ardından 3’er puanlı Ankara Demirspor, Uşakspor, Kırklarelispor, Pazarspor gelirken, 1922 Konyaspor 2 puana sahip tek takım.

Eskişehirspor, normalde 2 galibiyet, 1 beraberlikle 4 puanı olmasına rağmen Türkiye Futbol Federasyonu tarafından 3 puanı silindiği için 1 puanda kaldı.

Zonguldak Kömürspor, Kırşehir deplasmanına gidecek

Sezona 3’te 0’lık kötü seriyle başlayan Zonguldak Kömürspor, 4’üncü hafta mücadelesini deplasmanda Kırşehir Belediyespor’a karşı verecek. Geçen sezon Play-Off oynayan Kırşehir ekibi, bu sezona iyi başlayan takımlardan biri. İlk iki maçta Pazarspor’u 3-0, Amed Sportif’i 1-0 yenerek 2’de 2’lik galibiyet serisi yakalayan rakip, 3’üncü haftayı BAY geçti.

Grubun ikinci basamağında yer alan Kırşehir Belediyespor, Zonguldak Kömürspor için zor deplasmanlardan biri olacak. Rakip takım, geçen sezondan bu yana iç sahada 7 maçtır hiç puan kaybetmedi.

Kırşehir Belediyespor-Zonguldak Kömürspor arasındaki karşılaşma, 26 Eylül Pazar günü saat 15.30’da Kırşehir Ahi Stadı’nda oynanacak.

Gruptaki diğer maçlarda Ankara Demirspor-Amed Sportif, Uşakspor-Bucaspor 1928, Pendikspor-1922 Konyaspor, Eskişehirspor-Pazarspor, Akhisarspor-24 Erzincanspor, Isparta 32 Spor-Tarsus İdmanyurdu, Karacabey Belediyespor-Kırklarelispor karşı karşıya gelecek.

Şanlıurfaspor ile Nazilli Belediyespor haftayı BAY geçecek iki takım olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi