Ereğli’de amatör futbolun yükünü çeken aynı zamanda yarı profesyonel lig olarak adlandırılan Bölgesel Amatör Ligde mücadele eden Ereğli Belediyespor’un iç saha maçlarına ev sahipliği yapan Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı futbola açılıyor.

Uzun süredir devam eden zemin yenileme işinin sonuna gelinmesiyle birlikte stat, 4 Aralık Cumartesi günü oynanacak amatör futbol müsabakalarıyla yeniden futbola hizmet vermeye başlayacak.

Ereğli Belediyespor artık Beyçayırı'nda oynayacak

Bu doğrultuda Bölgesel Amatör Lig 7’nci bölge, 1’inci grupta şampiyonluk yarışı veren Ereğli Belediyespor, 5 Aralık Pazar günü sahasındaki Beyköy Belediyespor maçını Beyçayırı’nda oynayacak. Eflatun-Beyazlı takım, bundan önce iç sahadaki Kilimli Belediyespor ve Bakırköyspor’la maçlarını Türkiye Futbol Federasyonu’na alternatif iç saha olarak gösterilen Alaplı sahasında oynamıştı.

Bu sezon ki 3’üncü iç saha maçında kendi sahasına kavuşacak Ereğli Belediyespor’da büyük sevinç hakim. Özellikle taraftar, sahalarına kavuşmanın mutluluğu içinde. Beyçayırı’nda karşılıklı tribün desteğiyle iyi bir ambiyans oluşturarak rakip üzerinde güçlü bir etki yaratan eflatun-beyazlılar, bundan böyle yoluna daha güçlü bir şekilde devam edecek.

Öte yandan, haftayı Devrek Belediyespor deplasmanında 2-1’lik galibiyet zaferiyle geride bırakan Ereğli Belediyespor, bu sezon ki 3’üncü galibiyetle birlikte puan toplamını 10’a çıkardı. 12 puanla lider durumda olan Çilimli Belediyespor’u 2 puan geriden takip eden Erhan Koç ve öğrencileri, iç sahadaki maçı da kazanmak istiyor. Ereğli Belediyespor, bu maçın hazırlıklarına yarın bu düşünceyle başlayacak. 

Ereğli Belediyespor, ilk iki iç saha maçında Kilimli Belediyespor’u 3-0, Bakırköyspor’u 6-2 yenerek 2’de 2’lik seri başarısı yakalamıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi