Zonguldak Kömürspor’da belirsizlik sürüyor. Geçen hafta Vali Mustafa Tutulmaz önderliğinde Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Metin Demir, Demir Madencilik Yönetim Kurulu Başkanı Salih Demir, Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ Başkanı Hakan Hürfikir, Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği Başkanı Süleyman Caner ve Zonguldak Kömürspor Derneği Başkan adayı Alaattin Kurnaz’ın katılımıyla yapılan ve camiada büyük heyecan uyandıran “Zirveye Yolculuk” toplantısı şuana kadar sadece yapıldığıyla kaldı.

Mali istikrar, şeffaf yönetim anlayışı ve katılımcılık adı altında Zonguldak Kömürspor’un kurtuluş reçetesinin ortaya konulduğu toplantının nihai karara kavuşması için Zonguldak Kömürspor Sportif AŞ ve Zonguldak Kömürspor Kulübü Derneği’nin geçmişe yönelik gelir-gider tablosunun çıkarılması bekleniyor.

Normalde Cuma günü rapor halinde Vali Tutulmaz’a sunulması gereken dosya, mevcut kulüp yönetimi tarafından henüz oluşturulmuş değil!

23 HAZİRAN’DA KONGRE VAR

Bir taraftan Zirveye Yolculuk toplantısına odaklanan Zonguldak Kömürspor’da, diğer taraftan kongre hazırlıkları sürüyor. Toplantıdan çıkacak karara endeksli olan kongre, 23 Haziran Çarşamba günü Ticaret ve Sanayi Odası’nda yapılacak. Yeterli çoğunluk sağlanamaması durumunda kongrenin 30 Haziran Çarşamba gününe ertelenmesi söz konusu.

23 ya da 30 Haziran’da kulübün geleceğine dair somut adımların atılması şart. Çünkü 4 Eylül’de başlayacak 2021-2022 sezonuna kadar Zonguldak Kömürspor’un önünde çok fazla zaman yok.

Kongrenin 30 Haziran’da yapılacağı varsayılırsa, kırmızı-lacivertli kulübün önünde 60 günlük bir süre olduğu görülse de iş sadece kongreyle bitmiyor. Bunun mali boyutu, bütçesi, teknik direktörü, iç ve dış transferi, kamp hazırlıkları var.

Özelikle bu sene 4 takımın küme düşeceği göz önünde bulundurulursa, yeni yönetimin hem teknik direktör, hem de transfer konusunda çok titiz davranması gerekecek. Geçen sezon ki gibi yerli yerinde yapılmayan transferler, Zonguldak Kömürspor’un 2. Ligdeki sonunu hazırlar. Tüm bunların zamana yayılıp sağlıklı ve akılcı bir şekilde yapılabilmesi için kurtuluş reçetesi olarak görülen “Zirve Yolculuk” toplantısının bir-iki gün içinde nihayete erdirilmesi ve kongrede sonuca varılması gerekiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi