Zonguldak’ı 2. Ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor, 2020-2021 sezonu öncesi yine yokları oynuyor. Kulübün finansal tablosu ekside, haliyle transfer yapılamıyor. Lig 19 Eylül’de başlayacak ortada takım yok. Bitti mi, hayır! İdman sahası olmayan takım yine 56 kilometre uzaklıktaki ilçe stadını kullanacak. Konaklama tesisi için ya misafirhane, ya da otel kiralanacak.

SIKINTILI bir sezonu geride bırakan Zonguldak Kömürspor’da maalesef değişen bir şey yok. 2. Lig ekibi, yeni sezona yine bildiğimiz aynı sıkıntıların gölgesinde girecek.

Zonguldak’ı 4 sezondur 2. Ligde temsil eden Zonguldak Kömürspor, 19 Eylül’de start alacak 2020-2021 futbol sezonu öncesi adeta yokları oynuyor. En büyük sıkıntıyı finansal yönden yaşayan kulüp, mali tabloda biriken iç ve dış borçlar nedeniyle sezonu eksi bütçeyle açtı.

Kulüp yönetimi, tablodaki açığı kapatmak için kaynak arayışı içinde. İsim hakkı ve reklam sponsorluğu konularında işadamı ve sanayicilerin kapısını çalan yöneticiler, görüşmelerin olumlu neticelenmesini umut ediyor. Kaynak konusunda ayrıca Vali Mustafa Tutulmaz ile Belediye Başkanı Selim Alan’dan destek bekleniyor.

Sorun bir taneyle sınırlı değil

SIKINTI ÜZERİNE SIKINTI

2. Lig ekibinde sorunlar bitmek bilmiyor. Finansal krizin yanı sıra idman sahası, kamp ve konaklama tesisi gibi eksiklikler yeni sezon öncesi hala tamamlanmayı bekliyor. Fakat ligin başlamasına sayılı günler kala ne idman sahası, ne de kamp ve konaklama tesisi konularında somut bir gelişme var. Geçen sezon idman sahası için 56 kilometre uzaklıktaki ilçe stadını kullanan Zonguldak Kömürspor, kamp ve konaklamayı geçici olarak DSİ’ye ait misafirhanede yaptı.

Zonguldak ekibi, sorunlarla dolu geçen sezona rağmen hiç ders almış gibi gözükmüyor. Kulüp, yaklaşan yeni sezon öncesi yine aynı sıkıntılarla karşı karşıya kaldı.

Kilimli’de atıl durumdaki saha gündemde fakat iyileştirme adına bir çalışma yok

İDMAN SAHASI YALAN OLDU

Merkezde, resmi lig müsabakalarının oynandığı Karaelmas Kemal Köksal Stadı dışında ikinci bir çim saha olmamasının sıkıntısını çeken Zonguldak Kömürspor, günlük idman uygulamaları için Devrek İlçe Stadı’nı kullanmak zorunda kalıyor.

İlçe stadının merkeze uzaklığı 56 kilometre. Takım, hemen her gün idman için ilçeye gidip gelmek zorunda kalıyor. Her gün tekrarlanan bu durum, teknik ekip ve futbolcuların üzerinde ekstra yük ve yorgunluk oluşturuyor. Bu büyük eksikliğe rağmen sezon arasında idman sahası konusu çözüm bulmadı.

Kilimli’de Crenides Otel önünde Kilimli Belediyesi’ne ait futbol sahası, idman uygulaması için düşünülse de atıl durumdaki sahada şuana kadar hiçbir iyileştirme çalışması yapılmadı. Zaten imkansızlıklar içinde olan ve finansal yönden büyük sıkıntı yaşayan kulüp, antrenman sahası yapımı için Zonguldak Belediyesi’nin katkılarını bekliyor.

Bu arada, idman sahası sorunu çözülmediği için Zonguldak Kömürspor, yeni sezon kamp hazırlıklarını Çaycuma İlçesi’nde yapacak. Kamp süresince ilçeye her gün gidip gelmekten ziyade, misafirhane ya da otelde konaklama tercih edilecek.

YENİ BİR KULÜP BİNASI ŞART

Zonguldak Kömürspor için artık yeni bir kamp, konaklama ve kulüp binası şart oldu. Fener’de Türkiye Taşkömürü Kurumu’na ait binada kiracı olarak kalan ve hemen her sezon yapılan tadilat çalışmalarıyla iyileştirilen yılların binası, mevcut haliyle Zonguldak Kömürspor Kulübü’ne hiç yakışmıyor. Zaten geçen yıl başlatılan tadilat çalışmalarının yarıda kalması nedeniyle kulüp binası mevcut haliyle kullanılamaz durumda. Geçen sezonu DSİ’ye ait misafirhanede kiracı olarak geçiren takım, bu sezon da yine ya misafirhane, ya da otelde kiracı olarak konaklayacak.

Çözüm yolu olarak mevcut kulüp binasının geçici iyileştirmeden çok yeniden yapılıp modern ve kulübe yakışır haliyle hizmete sunulması gerekiyor.

MAÇLAR DEVREK’TE OYNANACAK

Kendisine ait ne bir idman sahası, ne de kamp ve konaklama tesisi bulunan Zonguldak Kömürspor’u bekleyen bir başka sorun iç saha maçları.

Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda yakın zamanda başlayacak zemin yenileme işi nedeniyle iç sahadaki 20 maç yarı deplasman olarak tabir edilen Devrek İlçe Stadı’nda oynanacak. Bu durum zaten ekonomik kriz içindeki kulübün mali tablosuna ekstra maliyet olarak yansıyacak.

Kömürspor, 2016-2017’de bir sezon, 2017-2018’de yarım sezon, 2019-2020’de son maçı, Karaelmas Kemal Köksal Stadı’ndaki tribün ve zemin yenileme çalışmaları kapsamında Devrek İlçe Stadı’nda oynamak zorunda kalmıştı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi