Bölgesel ve Süper Amatör Ligde 2021-2022 sezonunun sona ermesiyle birlikte gözler Devrek Belediyespor ile Gelikspor arasında baraj maçı olarak tabir edilen Play-Out maçına çevrildi. Tek maç eleme usulü oynanacak karşılaşmayı kazanan takım, 2022-2023 futbol sezonunda Bölgesel Amatör Ligde mücadele etmeye hak kazanacak.

Bölgesel Amatör Ligde 4’üncü sezonu geride bırakan Devrek Belediyespor, genel puantaj tablosunda sezonu 29 puanla 4’üncü sırada tamamladı. Kırmızı-Beyazlı takım, 3 takımla temsil edilen illere uygulanan statü kapsamında, puantajda ikinci sıradaki Ereğli Belediyespor’un altında olduğu için baraj maçına kaldı. Devrek ekibinin baraj maçındaki rakibi Süper Amatör Lig Play-Off etabı ikincisi Gelikspor.

Bu iki takım 16 Nisan Cumartesi günü saat 14.00'te Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşı karşıya gelecek. Tek maç eleme usulüne göre oynanacak karşılaşmanın normal süresinde eşitlik bozulmazsa 15’er dakika üzerinden çift devre halinde uzatma süresine gidilecek. Skor, uzatmalarda da değişmezse galip takımı seri penaltı atışları belirleyecek.

İki Zonguldak takımının mücadelesini yönetecek hakem triosu il dışından atanacak. Maç programının belli olmasıyla birlikte Bölgesel Hakem Atama Kurulu, söz konusu maçın hakemlerini Perşembe günü açıklayacak.

Bu arada Devrek Belediyespor ile Gelikspor, 3 yıl aradan sonra yine bir baraj maçında karşı karşıya gelecek. İki takım, 5 Mayıs 2019 tarihinde Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda karşılaşmış, Devrek Belediyespor kişi kaldığı mücadeleyi 2-1 kazanarak Bölgesel Amatör Ligdeki yerini korumuştu. O dönem Süper Amatör Ligi şampiyon bitirmesine rağmen Bölgesel Amatör Ligin kapısından dönen Gelikspor, şansını ikinci kez zorlayacak.

Baraj maçını kazanan takım, 2022-2023 Bölgesel Amatör Lig sezonunda Ereğli Belediyespor ve Kozlu Belediyespor’la birlikte Zonguldak’ı temsil edecek.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi