Zonguldak Belediyesi Nikah Salonu’nda Divan Başkanlığı’nı Erol Pesen’in yaptığı genel kurula 102 üyeden 58 üye katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan genel kurulda, kısa bir süre önce hayatını kaybeden camianın sevilen isimleri Kemal Övünç ile Birol Horuzoğlu başta olmak üzere çok sayıda isim saygıyla anıldı. Dernek yönetimi, camiaya uzun yıllar hizmet etmiş iki ismin fotoğrafını “Sizleri unutmayacağız” yazısı altında genel kurul salonuna astı.

Genel kurulda mevcut başkan Ümit Kaya yeniden adaylığını koydu. Karşı aday çıkmaması üzerine Kaya, seçime tek liste halinde girdi. 58 üyeden 49’unun oyunu alan mevcut başkan Kaya, ikinci 3 yıllık dönem için yeniden başkanlığa seçildi.

İlk dönem birlikte çalıştığı yönetim kurulunda değişiklik yaptığı gözlenen Başkan Kaya’nın, yeni yönetim kurulu Emre Kunduracı, Murat Kaskun, Osman Özdemir ve Selçuk Çurak’tan oluştu. Yedek yönetim listesinde ise, Burhan Orhan, Natalia Alexeeva, Hayri Altuntaş, Abdullah Kandil ve Berivan Arıcan yer aldı.

Denetleme Kurulu asil listesini Deniz Kardaş, Mustafa Dalman ve Zabit Murşil’in oluşturduğu TFFHGD’nin üst kurul delege listesinde Erol Demir, Evren Atış, İlknur Güner, Saim Kürekçi ve Serkan Keleş yer aldı.

Çoğunluk üyenin oyunu alarak başkanlık görevine kaldığı yerden devam eden Ümit Kaya, dilek temenniler bölümünde üye ve konukları, 3 yıllık görev süresi boyunca derneğin yaptığı çalışmalar hakkında bilgilendirdi.

Konuşmasının bir bölümünde birlik-beraberliğe vurgu yapan Kaya, Zonguldak hakem ve gözlemci camiasının büyümesi için çalışmalara kaldıkları yerden devam edeceklerini kaydetti.

Kaya ayrıca başkanlık koltuğunda oturduğu süre içinde en büyük hayalinin hakem ve gözlemcilere dernek binası kazandırmak olduğunun altını çizdi. Bunun için hem genel merkez, hem de Zonguldak’ta üst düzey seviyede görüşme ve çalışmalarda bulunduğunu ifade eden genç başkan, ikinci 3 yıllık dönem içinde bu hayalini gerçekleştirmek istediğini dile getirdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi