2. Ligde, 2022-2023 sezonunun 28 Ağustos Pazar günü iç sahada Fethiyespor maçıyla açacak Zonguldak Kömürspor’da futbolcuların sezon boyunca giyeceği forma numaraları belli oldu.

Zonguldak’ın plaka kodunu temsil eden ve geçen sezon Zonguldaklı forvet oyuncusu Tezcan Gökmen’in sırtında terleyen 67 numara bu sezon boşta kaldı. Tezcan, yeni futbol sezonunda boştaki 9 numarayla gol arayacak.

Zonguldak Kömürspor’la 4’üncü sezona giren kaptan Hakan Çevik, her zaman ki gibi memleketi Bolu’nun plaka kodu olan 14 numaradan şaşmadı. Diğer kaptanlardan Aykut Emre Yakut 10 numara, Ercüment Eray Ataklı ise 7 numarayla boy gösterecek.

Kırmızı-Lacivertli takımın kalecisi Egemen Yaylı geçen sezon ki forma numarasından vazgeçmedi. Genç file bekçisi, 13 numarayla as kaleci sorumluluğu üstlenecek. İkinci kaleci olarak sıranın kendisine gelmesini bekleyecek olan Ali Mert Tuncer 1 numarayı tercih etti. Tuncer’in geçen sezon ki forma numarası 29’du.

Zonguldaklı futbolcu Hüseyin Yılmaz, yeni sezonda forma numarasını değiştiren isimler arasında yer alıyor. Geçen sezon 27 numarayı tercih eden orta saha oyuncusu, yeni sezonda eski ve klasikleşmiş numarası 11’e dönüş yaptı. Numara değişikliği yapan bir başka isim Alper Aşkın oldu. 44 numarayı kenara koyan stoper Alper, uğur getirmesi açısından memleketi İzmir’in plaka kodu 35’i seçti.

Geçen sezon ki mevcut kadroda yer alıp da kırmızı-lacivertli takımla sözleşme yenileyen futbolculardan Emre Kara 61, Ertuğrul Şenlikoğlu 28, Eyüp Akcan 8, Fatih Bektaş 34, Muhammet Ali Kol 22, Oğuzhan Matur 77, Tarık Akcan 19 numarayla devam edecek.

YENİ TRANSFERLER NUMARALARINI SEÇTİ

Zonguldak Kömürspor’un 2022-2023 sezonu için kadrosuna kattığı yeni transferler Hacı Ömer Doğru, Kıvanç Kaya, Berkay Akgül, Mümin Uyar, Oğuzhan Yazıcı, Emrah Taysi ve Emin Altunay da yeni sezon forma numaralarını belirledi.

Hücum hattında gol umutlarımız Hacı Ömer 33, Kıvanç ise 26 numarayı giyecek. Elmas’ın diğer yeni oyuncularından Berkay 17, Mümin 21, Oğuzhan Yazıcı 3, Emrah 4, Emin 12 numarayla mücadele edecek.

Kırmızı-Lacivertli takımda 67 numaranın yanı sıra 2, 5 ve 6 numaralı formaları tercih eden futbolcu olmadı. 2 numara geçen sezon da boşta kalmış, 5 numarayı Sefa Aksoy, 6 numarayı Rıdvan Bingöl giymişti. Tercih ve yaşanan ayrılıklar üzerine, 67 numara gibi söz konusu formalar da askıda asılı vaziyette kalacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi