Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ile Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) işbirliğinde açılan TFF Grassroots C Antrenör Eğitim Programı tüm hızıyla sürüyor. 29 Mayıs Pazar günü sona erecek program sonunda başarılı olan antrenör adayları, “TFF C” lisansı almaya hak kazanarak her yaş grubundaki amatör futbol faaliyetlerinde ve bayan futbol takımlarında teknik sorumlu olarak görev yapabilecek.

TÜFAD Zonguldak Şubesi’nin talebi doğrultusunda Türkiye Futbol Federasyonu tarafından uygulanan antrenör eğitim programına, geçen yıl hayatını kaybeden futbol ve basketbolun duayen isimlerinden M. Suat Ürer’in adı verildi. TÜFAD tarafından sergilenen bu vefalı davranış, futbol ve spor kamuoyunda takdir gördü.

Zonguldak TÜFAD’ın ev sahipliği yaptığı antrenör eğitimi programına 31 antrenör adayı katıldı. 12 adayla en çok Ereğli’den katılım sağlanan eğitim programına Karabük’ten 8, Ankara’dan 3, Bolu’dan 3, İstanbul’dan 2, Filyos, Devrek ve Bartın’dan 1’er antrenör iştirak etti. Zonguldak merkezden antrenör adayının olmaması dikkatlerden kaçmadı.

TFF antrenör eğitimcileri Muammer Birdal ile Ahmet Gün tarafından verilen eğitimler, Gençlik Spor İl Müdürlüğü Konferans Salonu’nda teorik anlatımla başladı. Futbolun başlıca temel prensiplerinin bölüm bölüm ele alınarak en ince ayrıntısına kadar anlatıldığı teori kısmında ayrıca karşılıklı değerlendirmelerde bulunuldu.

Belirlenen müfredat kapsamında detaylı bilgi sahibi olan antrenör adayları, ardından öğrendikleri temel prensipleri saha içinde uygulamaya geçti. Bilgi ile beceriyi pekiştirip harmanlayarak saha içinde uygulamaya döken adayların sergiledikleri performans memnun etti.

29 Mayıs Pazar gününe dek devam edecek eğitim programı sonunda adaylar hem sözlü, hem de uygulama sınavına tabii tutulacak. Pek çok kritere göre yapılacak değerlendirmenin ardından başarılı olanlar TFF C lisansı alarak yeşil sahalarda antrenör olarak görev almaya başlayacak.

Türk futboluna uzun yıllar hizmet edecek antrenörler, ilk etapta amatör futbol faaliyetlerinde ve bayan futbol takımlarında görev alabilecek.

Eğitim programını bizzat yöneten eğitimci Muammer Birdal, antrenör adaylarına hitaben yaptığı konuşmada, “Emek vermeden başarılı olmanın mümkünatı yok. Sizler burada alacağınız eğitimler neticesinde yeni bir misyon edineceksiniz. Hem kendi hayatınıza yön vereceksiniz, hem de yeni nesil gençleri yönlendireceksiniz. Cesaretinizden dolayı hepinizi bir kez daha kutluyorum” şeklinde ifadelerde bulundu.

TÜFAD Zonguldak Şube Başkanı Ahmet Birdal, ev sahipliği yaptıkları antrenör eğitim programıyla birlikte Zonguldak ve Türk futbolunun yeni antrenörler kazanacağını belirterek, “22 Mayıs’ta başlayan antrenör eğitim programımız problemsiz bir şekilde devam ediyor. Zonguldak ve il dışından 31 aday antrenörümüz burada kapsamlı bir eğitimden geçiyor. Teorik ve pratik eğitimler, belirlenen program kapsamında en ince detayına kadar anlatılıyor. Program, 29 Mayıs Pazar günü sona erecek. Kurs sonunda yapılacak değerlendirme ve sınav neticesinde başarılı olan adaylarımız TFF C lisansına sahip olacak. Böylelikle Zonguldak ve Türk futboluna yeni antrenörler kazandırmış olacağız. Buradan yetişen antrenör arkadaşlarımız eminim ki uzun yıllar Türk futboluna hizmet edecek. Antrenör eğitimci kişidir, yetiştiricidir, yön verendir. Bu yönüyle bakıldığında antrenörler, futbolda önemli bir yere sahiptir. Antrenör unvanı altında üstlenilecek sorumlulukla birlikte futbola kazandırılacak çocuk ve gençler Türk futbolunun temelini oluşturacaktır. Dolayısıyla Zonguldak’taki bu kurs büyük bir öneme sahiptir. Kursa katılan tüm adayları tebrik ediyorum.” dedi.

Birdal ayrıca, antrenör eğitim programına Zonguldak’ın çok değerli futbol ve basketbol adamı M. Suat Ürer’in adını verdiklerini anımsatarak, “Suat arkadaşımız geçen yıl aramızdan ayrılmıştı. Eğitim programına onun adını verdik. Bu vesileyle Suat arkadaşımızı bir kez daha rahmetle anıyoruz” şeklinde konuştu.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi