SÜPER Amatör Ligde 17’nci haftada oynanan ve İhsaniyespor’un 1-0 üstünlüğüyle devam ederken son dakikalara doğru çıkan olaylar nedeniyle yarıda kalan Akınspor-İhsaniyespor maçının yankıları sürüyor.

İhsaniyespor Kulüp Başkanı Mehmet Akardaş, olaylı geçen maçın ardından olaylara sebebiyet verdiği gerekçesiyle ev sahibi takımı kınarken, başlatmış oldukları hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacaklarını aktardı.

Akardaş’ın, İhsaniyespor camiası ve futbolcuları adına yaptığı açıklama şöyle:

“Beyçayırı stadında Ereğli Akınspor’la oynadığımız maçın 84.dakikasında takımımız 1-0 önde olduğu sırada, sahada başlayan ve soyunma odasında devam ederek; Ereğli Akınspor topçuları bizim topçularımıza küfürler savurarak darp ve fiziksel temas ile topçu kardeşlerimize saldırıda bulunmuştur. Topçu arkadaşlarımız yapılan bu saldırı ve darp girişiminin ardından hastaneye giderek  gerekli sağlık kontrolünden geçmiş ve darp raporu alarak akabinde yapılan bu çağ dışı eylemi gerçekleştiren kişi ve kişiler hakkında emniyete şikayetçi olmuştur. Ereğli Akınspor futbolcularının sporun fair-play ruhuna ve onuruna yakışmayan eylem ve söylemleri İhsaniyespor camiamızı üzerek derinden sarsmıştır. Saha içinde bekledikleri sonucu alamayan fanatik ruhlu, sporun asıl amacının dostluk, centilmenlik ve fair-play olduğunu göz ardı eden bu ve benzeri kişilerin tutum ve eylemleri bundan önce olduğu gibi bugün ve bundan sonrada Türk Futbolunda hem de Zonguldak futbolunda derin yaralar açmaya ve büyük zararlar vermeye devam edecektir. Kozlu İhsaniyespor Kulübü olarak; futbolcu arkadaş ve ksardeşlerimize geçmiş olsun dileklerimizi ileterek, bu fütursuzca ve seviyesizce gerçekleşen olayı şiddetle kınıyor ve başlamış olan hukuki sürecin sonuna kadar takipçisi olacağımızın kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

ŞAFAK SPOR SERVİSİ

Editör: Haber Merkezi