Zonguldaklı öğretmenler Osman Yılmaz, Murat Hut ve Adem Uzun’un oluşturduğu “Zonguldak Masa Tenisi” takımı, 81 ili kapsayan Öğretmenler Turnuvası’nda Samsun bölge şampiyonu olarak Türkiye'de ilk 8 takım arasına girdi.

Türkiye Masa Tenisi Federasyonu tarafından düzenlenen Öğretmenler arası Masa Tenisi Türkiye Şampiyonası’nda yarı finaller sona erdi. Zonguldak Masa Tenisi Karması, Samsun’da katıldığı yarı final mücadelesinde oynadığı 4 maçı da kazanıp final bileti aldı.

Osman Yılmaz, Murat Hut ve Adem Uzun’un oluşturduğu masa tenisi takımı, yarı final niteliği taşıyan Samsun bölge elemelerine katıldı. Bolu, Amasya, Bartın, Çorum, Sinop, Düzce, Kastamonu, Samsun ve Karabük illerinin yer aldığı bölge birinciliğinde Zonguldak, eleme A grubunda Bolu ve Amasya takımlarıyla mücadel etti. Bolu’yu 3-0, Amasya’yı 3-2 yenerek final grubuna yükselen Zonguldaklı raketler, burada Sinop’u 3-0, Samsun’u 3-1 yenerek şampiyonluğunu ilan etti.

Bu şampiyonluk, Zonguldaklı öğretmenleri Türkiye şampiyonası finaline taşıdı.

Türkiye Şampiyonası’nın belli olacağı finaller, 22-23 Kasım tarihlerinde Ankara’da yapılacak. Türkiye’nin en iyi 8 takımının yer alacağı finallerin favorisi yine Zonguldak. Uzun yıllar masa tenisi antrenörlüğü yapan ve aktif sporculuk kariyerlerini sürdüren öğretmenlerin oluşturduğu Zonguldak karması, Samsun birinciliğinin ardından Ankara şampiyonluğunu da göğüsleyip Zonguldak’a kupayla dönmek istiyor.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi