Birinci Amatör Küme Ereğli grubunda Süper Amatör Lige yükselecek takım, 8 Mayıs Pazar günü Ortacıspor ile Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor arasında oynanacak final maçıyla belli olacak. Şehit Vefa Karakurdu Beyçayırı Stadı’nda saat 16.30’da oynanacak karşılaşmayla birlikte ayrıca 2021-2022 sezonu sona ereceği gibi Süper Amatör Ligde önümüzdeki sezonun takım kadrosu şekillenecek.

4 takımın mücadele ettiği Ereğli grubu play-off etabında ilk iki maçı galibiyetle geride bırakan Ortacıspor 6 puana sahip. Lideri, bir galibiyet, bir beraberlik neticesinde 4 puan toplayan Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor takip ediyor. Yenilgisiz bu iki takım arasında geçen şampiyonluk yarışı, Pazar günü nihayete erecek.

1 puanlı Sücüllü Yalıboyuspor ile puansız son sıradaki Balıspor’un hiçbir iddiası kalmadı. Dolayısıyla bu iki takım, play-off etabının son maçında sadece prestij mücadelesi verecek.

ORTACISPOR AVANTAJLI

Mücadele ettiği Birinci Amatör Küme Ereğli A grubunu 29 puan artı averajla lider bitiren Ortacıspor, grup aşamasındaki bu başarısını Play-Off’a taşıdı. İlk maçta Balıspor’u 3-0’lık net skorla geçen siyah-beyazlı ekip, ikinci maçta 3-0 yenik duruma düşmesine rağmen Sücüllü Yalıboyuspor’u 5-3 mağlup ederek 2’de 2’lik galibiyet serisi yakaladı. Play-Off’un son haftasına büyük bir avantajla giren Ortacıspor’a, Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’la oynayacağı şampiyonluk maçında beraberlik yetecek. Ortacı ekibi, şampiyonluğa ulaşması halinde Süper Amatör Lige yükselen 4’üncü takım olacak.

Karadeniz Ereğli Çiğdemlispor’un ise şampiyonluğa ulaşabilmesi için muhakkak kazanması gerekiyor. Çiğdemlispor, şampiyon olması halinde 3 sezon aradan sonra Süper Amatör Lige yükselmiş olacak. Ereğli ekibi, ligde en son 2018-2019 sezonunda Ereğli Kepez Çaylıoğluspor adıyla mücadele etmişti.

Bilindiği üzere Merkez grubunda Elvanpazarcıkspor, Kilimli grubunda Mavi Şimşekspor, Çaycuma grubunda Sefercikspor şampiyonluk ipini göğüsleyerek Süper Amatör Lige yükselen takımlar olmuştu. Bu üç takımın ortak özelliği, kuruluşlarından bu yana ilk kez Süper Amatör Ligde mücadele edecek olmaları. Eğer Ortacıspor da şampiyon olursa, diğer üç takım gibi ilk kez Süper Amatör Lig’de mücadele edecek.

SÜPER AMATÖR LİG KADROSU TAMAMLANACAK

Ereğli grubunda şampiyonun belli olmasıyla birlikte Süper Amatör Ligde 2022-2023 sezonu takım kadrosu tamamlanacak.

Birinci Amatör Küme’den yükselen takımların dışında Bölgesel Amatör Ligden düşen Kilimli Belediyespor ile mevcut takımlar Gelikspor, Çaycumaspor, Çaydeğirmeni Belediyespor, Çatalağzı Demirspor, Perşembe Belediyespor, Ereğli Yenimahallespor, Ereğli Akınspor, Alaplı Belediyespor, Kozlu İhsaniyespor Süper Amatör Ligi oluşturacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi