Kırmızı-Lacivertliler 6’ncı lig sezonuna hazırlanacak. Takımda kimler kalacak, kimler gidecek, dışarıdan kimler alınacak hepsi 23 Haziran’daki kongrenin ardından belli olacak.

Türkiye’de, Süper Lig, TFF 1. Lig, Misli.Com 2 ve 3. Lig gibi profesyonel futbol liglerini kapsayan 2021-2022 sezonu birinci transfer ve tescil dönemi 17 Haziran Perşembe (yarın) başlayacak.

Transfer sezonu 83 gün sürecek

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu’nun daha önce aldığı karara göre normalde 10 Haziran Perşembe günü başlaması gereken yaz transfer dönemi, bir hafta öteleme kararı üzerine Perşembe günü başlayacak. 83 gün sürecek transfer dönemi, 8 Eylül Çarşamba günü sona erecek. Kulüpler, bu süre içinde anlaştıkları futbolcuları sözleşme imzalayıp kadrolarına katacak.

Futbolda, ara transfer dönemi olarak adlandırılan ikinci transfer ve tescil dönemi ise, 12 Ocak 2022 tarihinde başlayıp 8 Şubat 2022 tarihinde sona erecek.

24 futbolcunun sözleşmesi bitti

Profesyonel futbolda transfer döneminin başlayacak olması üzerine gözler Zonguldak Kömürspor’un üzerine çevrildi.

Geride kalan sezonu 35 kişilik futbolcu kadrosuyla kapatan kırmızı-lacivertli takımda 2021-2022 sezonu için hangi futbolcularla anlaşılacağı henüz belli değil.

Zonguldak ekibinde,1 yıllık anlaşması bulunan Sinan Ören, Abdullah Ertuğrul Cengiz, Aykut Emre Yakut, Berkan Akdeniz, Emre Kara, Enes Bayır, Hakan Çevik, Haluk Türkeri, Hüseyin Yılmaz, İhsan Furkan Deniz, İlker Cihan, Kerem Akbulut, Müslüm Aydoğan, Oktay Pop, Rıdvan Bingöl, Talha Özcan, Yunus Adlı’nın mukaveleleri sona erdi. Bonservisleri elinde olan futbolcular istedikleri takıma gidebilecek.

Bu futbolcuların yanı sıra geçici transfer yöntemiyle kiralık oynayan futbolculardan Ahmet Hakan Demirli (Kasımpaşa), Atalay Yıldırım (Galatasaray), Batuhan Yılmaz (Ankaraspor), Berzan Akkaya (Eyüpspor), Muhammet Yeşil (Eyüpspor) ve Neşet Can Bellikli de (Ankara Keçiörengücü) kırmızı-lacivertli takımla yollarını ayırdı.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi