Kilimli Belediyespor voleybolda bölgesel ligden 2. Lige terfi etti. A takım düzeyinde yeni kurulan takım, Kadınlar Bölgesel Voleybol Ligi’nde eleme ve final grubu maçları sonunda 2. Lige çıkma başarısı gösterdi.

KİLİMLİ Belediyespor voleybolda büyük başarı elde etti. Yıllardır futbolda ön planda olan kulüp, bu sezon A takım düzeyinde kurduğu kadın voleybol takımıyla 2. Lige yükselme başarısı gösterdi.

Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun’un maddi-manevi destekleriyle kurulan voleybol A takımı, güçlü kadrosuyla önce Sakarya’da grup eleme, peşine İzmit’te final grubu mücadelesi verdi.

Sakarya’daki maçları yenilgisiz tamamlayarak grup şampiyonu unvanıyla final grubuna yükselen Kilimli Belediyespor, 17-19 Ocak tarihleri arasında Kocaeli’de 2. Lige terfi mücadelesi verdi.

Yalova Çınarcık Esenköy, Eskişehir Es Spor ve Tekirdağ Çorlu Belediyespor’un yer aldığı grupta 3 maça çıkan sarı-siyahlı sultanlar, Çorlu ve Eskişehir’i 3-0 yenerken, Yalova ekibine 3-1 mağlup oldu. Bu sonuçların ardından grubu ikinci sırada tamamlayan takım 2. Lige yükseldi.

Kocaeli’de 3 gün süren final grubu müsabakalarında Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun ile Başkan Yardımcısı Ahmet Özkan Öztürk de takımın yanında yer aldı. Şampiyonluk yolunda takımın moral-motivasyonunu üst seviyede tutan Başkan ve yardımcısı, müsabakalar sonunda terfi sevinci yaşayan oyuncuların bu sevincine ortak oldu.

Kurulduğu ilk yıl katıldığı Bölgesel Ligdeki başarısıyla dikkatleri üzerine çeken Kilimli Belediyespor, 2020-2021 voleybol sezonunda Kilimli’yi, Kadınlar Voleybol 2. Ligi’nde temsil edecek.

Nazlı Döner, Başak Döner, Ledün Köseoğlu, Sena Halaburta, Berin Softa, Kübra Yıldırım ve Müge Korkmaz gibi il dışı transferleriyle güçlü bir kadro oluşturan Kilimli Belediyespor, terfi başarısının ardından hedef çıtasını yukarıya çıkaracak. Başkan Altun’un desteğini sürdüreceği kulüp, mevcut kadroya yapacağı transferlerle yeni sezonda mücadele edeceği 2. Ligde de Kilimli ve Zonguldak’ın adını başarıyla duyurmaya devam edecek.

Bu arada ilk kuruluş yılında takımı 2. Lige çıkaran antrenör Yusuf Yavuzarslan terfi mutluluğu yaşıyor. Yeni sezonda yine Yavuzarslan’la devam edecek Kilimli Belediyespor, A takım düzeyindeki bu başarının ardından altyapıya da ağırlık verecek. Kilimli ve Zonguldak geneli yapacağı taramalar neticesinde altyapı takımını kuracak olan kulüp, geleceğin voleybolcularını yetiştirip ilerleyen yıllar için yarışmacı kimlik kazandıracak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi