ZONGULDAK’TA, Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri etkinliğine katılan Vali Mustafa Tutulmaz, dart, bocce ve curling  branşlarında hünerlerini sergiledi. Tutulmaz’ın söz konusu branşlarda bir hayli yetenekli olduğu görüldü.

Her yıl geleneksel olarak düzenlenen, çok sayıda farklı spor aktiviteleriyle her yaştan ve statüden insanları bir araya getirerek hareket bilincini arttıran önemli bir proje olan Avrupa Spor Haftası, Avrupa Birliği olmamasına rağmen Avrupa Parlamentosu tarafından başarılı bulunması üzerine Türkiye’de da kutlanmaya başlandı.

Bundan böyle her yıl düzenlenecek olan Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri projesi ile Türkiye’de yaş cinsiyet ve etnik köken gözetmeksizin öncelikle yaklaşık 4.5 milyon kişinin ve çarpan etkisiyle 83 milyon ülke nüfusunun tamamının, spor ve fiziksel aktivite ile bu projenin bir parçası olması hedefleniyor.

Bu yıl ilki düzenlenen proje kapsamında Gençlik Spor İl Müdürlüğü, diğer 80 ilde olduğu gibi Karaelmas Kemal Köksal Stadı’nda spor ve sağlıklı yaşam konusunda farkındalık oluşturucu çeşitli sportif faaliyetler ve etkinlikler organize etti.

Vali Mustafa Tutulmaz başta olmak üzere tüm protokol üyelerinin katıldığı etkinlik, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Gençlik Spor İl Müdürü Hakan Yüksel ve Vali Mustafa Tutulmaz günün anlam ve önemine ilişkin konuşmalar gerçekleştirdi.

Vali Tutulmaz, sporun ve hareketli yaşamın insan hayatındaki önemine vurgu yaptığı konuşmasında, “Toplum olarak sporu genelde gözlemci ya da izleyici olarak yapıyoruz. Bunun sonucunda yaşam standartlarının da yükselmesiyle beraber her geçen gün kilolu toplum olma yolunda ilerliyoruz. Buna bağlı olarak diyabet ve obezite merkezlerinin özel olarak açılmaya başlandığını görüyoruz. İnsanoğlunun yaradılışı hareket üzerine kurgulanmıştır. Hareket etmemiz gerekir. İnsanlar hareket etmezse, aldığından fazlasını enerji olarak harcamazsa kilolarla karşı karşıya kalıyor. Kilo beraberinde hastalığı getiriyor. Pandemi döneminde sıkıntılı dönem yaşayanların başında kilolu kardeşlerimiz geliyor. Obezite, sağlık sorunuyla karşılaşmak demek. Toplum olarak sporu ve hareketliliği bir yaşam biçimi haline getirmemiz  lazım. Yaşam biçiminden kastım yürüyebileceğimiz yerlere yürüme gidilmesi. Arabalar ya da diğer ulaşım araçlarını kullanmaya yönelik bir eğilim olmasın. Günlük hareket kabiliyetimizi artırdığımız müddetçe, amatör ya da profesyonel olarak yürüyüşlerimizi yaparak hedeflediğimiz sağlıklı ve fit bir ortama ulaşmış oluruz. Hepinize sağlıklı günler diliyorum” şeklinde ifadelere yer verdi.

Herkes İçin Ulusal Spor ve Sağlık Günleri etkinliği, ardından karate, tekvando,

 jimnastik, eskrim, atletizm, dart, bocce, curling branşlarında yapılan gösterilerle devam etti. Bu sırada Vali Tutulmaz, dart, bocce ve curlingte sporculara eşlik etti. Dartta hedefi tutturan Tutulmaz, bocce ve curlingte de bir hayli yetenekli olduğunu gösterdi.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi